O veste uriașă pentru Moldova. Primul pas real către Uniunea Europeană

Moldova în UE

Ambasadorii celor 27 de ţări ale Uniunii Europene şi-au dat vineri „acordul de principiu” pentru deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina şi Republica Moldova, care vor începe la 25 iunie, a anunţat preşedinţia belgiană a Consiliului UE.

„Ambasadorii au ajuns la un acord de principiu asupra cadrului negocierilor de aderare cu Ucraina şi Republica Moldova. Preşedinţia belgiană va convoca primele conferinţe interguvernamentale pe 25 iunie”, a anunţat vineri seara pe X Preşedinţia belgiană a Consiului UE. Această decizie trebuie să fie validată oficial în cadrul unei reuniuni ministeriale la 21 iunie, potrivit AFP, preluată de News.ro. Vicepremierul pentru integrare europeană de la Chişinău, Cristina Gherasimov, a salutat decizia, pe care a calificat-o drept un „moment istoric”.

Moldova în UE. „Prima Conferinţă Interguvernamentală Moldova-UE va avea loc pe 25 iunie!  Ambasadorii ţărilor membre pe lângă Uniunea Europeană au agreat, de principiu, cadrele de negociere pentru deschiderea oficială a negocierilor de aderare cu Republica Moldova şi Ucraina. Drept urmare, la 25 iunie, Preşedinţia belgiană a UE va convoca primele conferinţe interguvernamentale cu cele două ţări. Felicitări tuturor pentru acest moment istoric! Şi mulţumim Preşedinţiei belgiene pentru această veste bună!”, a scris pe Facebook Cristina Gherman.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed