MOLIMĂ: Toţi mistreţii din Dobrogea şi Balta Ialomiţei vor fi măcelăriţi cu tot cu lupi, urşi, şacali şi vulturi

Printr-un plan suplimentar de combatere a pestei porcine africane din data de 1 august 2018, guvernul ordonă împuşcarea tuturor mistreţilor şi a animalelor prădătoare din Delta Dunării şi regiunea Tulcea, Constanţa, Insula Mare a Brăilei şi Balta Ialomiţei. De asemenea, mistreţii din zonele de frontieră cu Ungaria, Ucraina şi Republica Moldova vor fi ucişi prin împuşcare. Proprietarii de fonduri cinegetice au obligaţia să împuşte câteva exemplare, iar în caz de rezultat pozitiv să împuşte toţi prădătorii din fond şi să îi îngroape în nişte gropi special amenajate, a căror locaţie este stabilită de Direcţia Sanitar Veterinară. Adică Ion Ţiriac şi Ioan Niculae sunt scoşi forţat la vânătoare.

 

În baza planului de măsuri emis de Comitetul ministerial pentru situaţii de urgenţă privind combaterea pestei porcine africane din 27 iulie se emite un plan suplimentar de măsuri pentru combaterea pestei porcine africane în data de 1 august. Acesta se referă doar la fondul cinegetic al României, în speţă mistreţii şi alte animale răpitoare şi la plantele afectate de aceste animale.

 

Astfel, respectivul plan spune că porcii mistreţi şi prădătorii specifici din zonele de frontieră cu Ungaria, Ucraina şi Republica Moldova vor fi ucişi de către vânători autorizaţi şi personal silvic cu sprijinul Ministerului de Interne. Plantele şi culturile afectate de aceste animale vor fi neutralizate la faţa locului. În plus, timp de 90 de zile de la emiterea prezentului ordin se suplimentează şi cota de vânătoare permisă pentru reducerea efectivului de mistreţi la nivel naţional.

 

Persoanele care deţin fonduri cinegetice vor începe la rândul lor vânătoarea şi vor prevala probe biologice de la mistreţi. Dacă se confirmă existenţa pestei porcine africane aceştia au obligaţia să ardă animalele în gropi special amenajate. În termen de 30 de zile de la confirmarea virusului se vor vâna integral prădătorii de pe o arie de 200 de kilometri pătraţi în jurul locului în care a fost descoperit virusul. Menţionăm că în categoria animalelor prădătoare sunt incluse şi lupul, ursul, şacalul şi chiar vulturul codalb care este şi monument al naturii.

 

Sunt măsuri haotice, strigă producătorii mici și mijlocii care s-au văzut cu afacerile puse pe butuci și îndatorați pe viață la bănci pentru micul vis de a deveni procesatori de carne în România.

Și în timp ce pesta porcină africană (PPA) dizolvă industria, organele abilitate asmut vânătorii pe mistreți, dar „uită” să le pună la dispoziție și gropi în care să incendieze și să îngroape cadavrele corespunzător și dezinfectant. Așadar, mult zgomot, dar nu se întâmplă mai nimic.

 

Unde se întâmplă, de exemplu la vămile țării, lucrurile sunt făcute ușor abuziv. Poliția de Frontieră interzice ieșirea sau intrarea în țară cu produse de carne de porc, însă, conform informațiilor furnizate de dispecerat, nu există nicio informare publică sau un comunicat emis în acest sens.

 

Articolul integral pe ECONOMICA.NET

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed