Muzeul Luvru, închis din cauza unei greve a angajaţilor, depăşiţi de problema hoţilor de buzunare

0
Muzeul Luvru, închis din cauza unei greve a angajaţilor, depăşiţi de problema hoţilor de buzunare

Potrivit conducerii muzeului, care a depus plângere la Parchetul de la Paris în decembrie 2012 şi a cerut intervenţia poliţiei pentru a stopa problema din ce în ce mai mare a hoţilor de buzunare, ‘200 de agenţi şi-au exercitat dreptul lor la grevă miercuri’.

 

‘Serviciile justiţiei şi poliţiei sunt mobilizate’, a declarat un purtător de cuvânt al conducerii Luvrului pentru agenţia de presă franceză, menţionând organizarea unor ‘reuniuni de lucru’ cu scopul de a pune la punct un dispozitiv de securitate adaptat la problema hoţilor de buzunare.

 

Potrivit unei delegate din partea sindicatului SUD, Christelle Guyader, agenţii ‘vin uneori cu teamă la serviciu pentru că se confruntă cu bande organizate de hoţi de buzunare, care sunt din ce în ce mai agresivi şi printre care se numără şi minori, care intră gratuit la muzeu şi care, chiar şi dacă sunt arestaţi de poliţie, revin câteva zile mai târziu’.

 

Mai mulţi agenţi susţin că sunt victime ale ‘insultelor, ameninţărilor şi loviturilor’ din partea acestor bande, care fură şi de la vizitatori. Ei au precizat că au depus plângere în repetate rânduri, însă autorităţile nu au făcut nimic.

 

‘Au existat mereu hoţi de buzunare la Luvru şi în punctele turistice din centrul Parisului, însă de un an şi jumătate, ei sunt din ce în ce mai agresivi, sunt organizaţi în bande, iar modul lor de operare este perfecţionat. Nimic nu îi opreşte’, subliniază Sophie Aguirre, supraveghetor în muzeu şi membru sindical.

 

Circa o sută de agenţi s-au adunat în faţa Ministerului Culturii, unde o delegaţie a acestora era primită miercuri la prânz.

 

Muzeul Luvru primeşte zece milioane de vizitatori pe an şi angajează în jur de o mie de agenţi, din care sunt prezenţi, în medie, 470 în fiecare zi, potrivit conducerii.