Năsui: Azi culegem fructele stricate ale politicilor socialiste din ultimii 30 de ani / Ministrul îşi încurajează prietenii ca, de ziua lui, să facă donaţii unui institut care se ocupă de educaţia economică

”Azi culegem fructele stricate ale politicilor socialiste din ultimii 30 de ani. Singura şansă pentru un viitor mai bun este să înţelegem de ce sunt greşite sistemele anterioare în care am trăit şi am sărăcit şi să susţinem politici publice sănătoase şi oneste pe viitor. De aceea, îmi donez ziua de naştere Institutului Mises, pentru educaţia economică şi pentru principiile şi ideile care ne ajută să înţelegem politicile de care are nevoie România pentru a prospera”, a scris, miecuri, pe Facebook, ministrul Claudiu Năsui.

Acesta îşi ncurajează prietenii ca, de ziua lui, să facă donaţii unui institut care se ocupă de educaţia economică.

”Ştiu că e moda cu donaţia zilei de naştere pe Facebook. Sunt foarte multe cauze care merită susţinute. Dar am să aleg să susţin una care e mult mai puţin cunoscută, dar în acelaşi timp extrem de importantă pentru societatea noastră. Nu mulţi au auzit de Institutul Mises. Este un institut dedicat educaţiei economice de 20 de ani, cu o activitate susţinută de seminarii, traduceri şi editarea unora dintre cele mai importante lucrări de economie şi filosofie politică”, a mai scris inistrul.

Acesta a afirmat că Ludwig von Mises ”este unul dintre cei mai importanţi gânditori liberali ai secolului trecut”.

”Se zice că să dai unui om un peşte îl va hrăni pentru o zi, dar să-l înveţi să pescuiască îl va hrăni o viaţă. Aş merge chiar mai departe şi aş zice, că să-i dai sistemul de reguli potrivit pentru dezvoltare îl va învăţa şi să pescuiască şi să treacă de la pescuit la altceva în momentul în care în societate vor fi prea mulţi pescari. Sistemul în care trăim este decisiv pentru societatea pe care o avem. Putem fi mulţi şi bogaţi aşa cum putem fi puţini şi săraci. Contează şi cultura şi mulţi factori, dar sistemul este absolut decisive”, a mai afirmat Claudiu Năsui.

Năsui s-a născut în 5 mai 1985.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri