x


  • EUR
    4.8377
    USD
    4.2935
string(11) "actualitate"

Nemirschi: Silviu Stoica, implicat în contractul cu Ars Advertising, şi-a depus demisia în 15 iulie

Directorul general al Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Sectorial (AM POS) de Mediu, Silviu Stoica, şi-a depus demisia pe 15 iulie, aceasta urmând să devină efectivă din 31 iulie, a declarat, miercuri seară pentru NewsIn, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.

Author: Dumitru Sandulescu | Sursa: NewsIn | Publicat: 29.07.2009, 19:47

“Decizia domnului Silviu Stoica este un gest unilateral. A fost depusă în data de 15 iulie şi va deveni efectivă din 31 iulie. Explicaţiile demisiei le va da domnul Silviu Stoica. Conducerea AM POS Mediu va fi asigurată de un interimar, iar postul va fi scos la concurs în termen legal”, a explicat Nemirschi.

Informaţia despre demisia şefului AM POS Mediu apare la o zi după prezentarea raportului Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), din care reiese că în contractul cu firma ploieşteană Ars Advertising au fost comise ilegalităţi, inclusiv în contractul iniţial, acordat în 2008.

Potrivit unei surse oficiale, Silviu Stoica a semnat în 2008 contractul cu Ars Advertising din partea Ministerul Mediului.

Preşedintele ANRMAP, Cristina Trăilă, spunea, marţi, în faţa membrilor Comisiei parlamentare de anchetă în cazul Nemirschi, că licitaţia din octombrie 2008 a fost organizată astfel încât să iasă câştigătoare oferta cea mai dezavantajoasă pentru autoritatea contractantă.

Contractul încheiat în 2008 cu Ars Advertising Ploieşti depăşea 958.000 euro fără TVA, iar “raportul procedurii a fost semnat de către toţi membrii comisiei de evaluare şi a fost aprobat de directorul general al Direcţiei Generale pentru Managementul Instrumentelor Structurale”, mai arată ANRMAP.

Pentru acel contract, Ministerul Mediului a fost sancţionat, marţi, cu 35.000 lei.

Stoica a devenit directorul general al AM POS Mediu în ianuarie 2009. Din mai 2007 a fost numit secretar de stat în Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile, responsabil cu implementarea programelor de mediu cu finanţări comunitare. Anterior, Stoica a fost timp de trei ani director general al Direcţiei Generale pentru Managementul Instrumentelor Structurale din cadrul Ministerului Mediului.

Comisia parlamentară de anchetă în cazul Nemirschi îşi va prezenta raportul pe 10 august.