Nepoata lui CIOLACU s-a angajat fără concurs la ICR! ”Este o artistă”, a spus unchiul

0
33
Nepoata lui CIOLACU s-a angajat fără concurs la ICR! ”Este o artistă”, a spus unchiul

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, într-un interviu la Digi24, că nepoata sa care a fost angajată fără concurs la Institutul Cultural Român a absolvit Arta Fotografică cu media 10 și a câștigat concursuri în străinătate.

 

„Andrea se numeşte nepoata mea şi nu m-a dus capul să o pun nici şefă la aeroport, nici manager de spital. Andreea, nepoata mea, în afară că e nepoata mea şi consider că e un copil deosebit, a terminat Regia – artă fotografică cu nota 10. Cred că o zonă cum este ICR este tocmai potrivită stilului ei şi felului ei de a fi. Este o artistă”, a spus Ciolacu.

 

Șeful interimar al PSD a mai susținut că nu îl cunoaște pe Mirel Taloș, președintele interimar al Institutului Cultural Român.

 

„Am făcut alianţă cu domnul Tăriceanu să îmi angajez nepoata, care a terminat Regia – artă fotografică şi care are nenumărate premii câştigate în străinătate, nu în România? (…) Nu îl cunosc pe domnul Taloş Mirel, vicepreşedintele ICR, şi mă bucur că Andreea şi-a găsit locul în acel mediu… Aş vrea să faceţi diferenţa între un copil bun şi profesionist şi alte denumiri”, a spus Ciolacu.

 

Andreea Ciolacu, nepoata președintelui interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a fost angajată fără concurs drept consilier personal al președintelui interimar al Institutul Cultural Român, scrie Europa Liberă.

 

Ea a fost angajată în aprilie 2020, după ce anterior lucrase la ALCOM SRL, firma deținută chiar de Marcel Ciolacu în Buzău, dar fusese și consilier al unui secretar de stat.

 

Institutul Cultural Român este condus de Mirel Taloș, un apropiat al lui Călin Popescu Tăriceanu, care ocupă postul de președinte, iar unul dintre cele două posturi de vicepreședinți este deținut de Krizbai Bela Dan, susținut de UDMR.

 

ICR a găsit soluția pentru a ocoli concursurile de angajare și detașările, astfel că angajarea de consilieri personali a ajuns un fenomen în instituție, potrivit Europa Liberă. După ce persoana ocupă un post la cabinetul demnitarului fără concurs, urmează numirea temporară a acesteia pe poziția vizată, eludându-se astfel procedura de concurs.

 

Culmea e că, cu doar câteva zile în urmă, Marcel Ciolacu critica guvernul liberal pentru angajările pe pile: „nu au nicio limită! Și-au angajat toate rudele, coafezele, chelnerii și cioclii la vârful statului”.