Nicolae Badea, fostul finanţator al Dinamo Bucureşti, a vândut acţiunile deţinute la Orange România

0

„Partea de patrimoniu care se transferă constă într-un portofoliu de investiţii/participaţii din cadrul unor societăţi din România. Astfel, motivaţia principală a divizării constă în implementarea unei noi societăţi care să ofere flexibilitate în dezvoltarea de noi activităţi/investiţii, permiţând în acelaşi timp eventuala retragere din anumite linii de business, fără ca acestea să afecteze patrimoniul deja existent al societăţilor din grup. În concret, noua societate va putea gestiona investiţiile în societăţile operaţionale din grup, respectiv va putea decide asupra noilor investiţii sau asupra eventualelor retrageri”, se arată în proiectul de divizare a Radcom SRL, companie controlată în mod egal de Computerland România şi Gabriel Dogaru.

Orange Romania a raportat pentru anul 2021, conform celor mai recente date publice, o cifră de afaceri de 5,84 miliarde de lei şi un profit net de 597,1 milioane de lei, ambii indicatori financiari fiind în creştere faţă de 2020.

În urma fuziunii, Orange Romania Communications este controlată acum de Orange Romania – 54,01% şi Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (MCID) – 45,99%, conform .