Nicu Alifantis a scos propria ediție limitată de instrumente muzicale! Artistul intră în afacerea cu ukulele românești, exportate în toată lumea ”«Nikulelele» mele sunt gata!”

Numele lui Nicu Alifantis pe o ediție limitată de instrumente românești, la 50 de ani de la debutul său muzical. Artistul, unul dintre cei mai apreciați cantautori ai genului folk, s-a asociat în an aniversar cu o fabrică de instrumente muzicale românească de tradiție, din Reghin, care produce și exportă în întreaga lume.

Numele artistului care a aniversat recent cinci decenii de la primul său recital (emisiunea Tele Top, TVR 1973), va personaliza primele 100 de instrumente denumite ”Ukulele Sopran Mahon Nicu Alifantis 50, the Aniversary Limited Signature Series”. Ukulele au stilizat logo-ul artistului, un mic elefant.

Nicu Alifantis recomandă propria ediție limitată de instrumente muzicale! ”Mai ușor să cânți la 4 corzi decât la șase sau 12

Alifantis (69 de ani), care și-a botezat seria de instrumente care îi este dedicată ”Nikulele”, unele cu un design aparte, este cel care a adus exoticul instrument folosit în multe țări din zona tropicală în muzica românească. Anual, peste 1000 de ukulele sunt fabricate la Reghin, 90% fiind comandate și vândute în străinătate. „Ne-am gândit că punem inimioara și merge, dar pe parcurs ne-am lovit de mai multe probleme, dar până la urmă a ieșit un instrument extraordinar de care suntem foarte mândri. 60 la sută manual, în rest s-a lucrat cu laser”, spune Eugen Moișan, lutierul proiectant, alături de inginerul Nicolae Bâzgan.

Nicu Alifantis a scos propria ediție limitată de instrumente muzicale!

”Am zis că e o chitară de criză, cu cât devii mai în vârstă, lucrurile mici devin cele mai lesne de purtat de tine. Mai ușor să cânți la 4 corzi decât la șase sau 12”, se amuză Nicu Alifantis pe seama ”nikulelelor” pe care le recomandă.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed