Nicu Covaci despre perioadele în care nu câștigă din muzică: ”Am marea lângă casă. Pescuiesc, am ce mânca”

Legendarul muzician Nicu Covaci recunoaște că efortul de a duce mai departe simbolul muzicii românești, formația Phoenix, este unul colosal și nu mereu reușește să se întrețină din muzică.

Ajuns la 76 de ani, artistul nu ascunde faptul că, deși mulți îl invidiază pentru faptul că locuiește de 30 de ani în Spania, au fost momente în care a trebuit să accepte slujbe pentru a se întreține. Eforturi extraordinare a făcut și în momentele când a trebuit să finanțeze formația sa, reperul muzicii românești care anul acesta a împlinit 6 decenii.

Nicu Covaci despre perioadele în care nu câștigă din muzică! Pare greu de crezut însă Nicu Covaci a fost profesor de pictură (a absolvit Facultatea de Arte Plastice din Timișoara) și a reparat motociclete la o reprezentanță.

 ”Dacă nu cânt îmi este foarte greu. Însă nu mor de foame. Am marea lângă casă, îmi iau harponul și pescuiesc, am ce pune pe masa”, sunt mărturisirile pe care le face artistul, de o sinceritate debordantă.

Nicu Covaci nu ascunde nici faptul că înregistrările pentru albumul ”Vino, Țepeș” au fost plătite cu picture personale. ”Cu arta plastică am scos-o cumva la capăt și acum, de fapt. În 2014 am decis că trebuie să renaștem, să luptăm până la capăt și am decis să fac albumul ”Vino, Țepeș!” A costat enorm, pentru că Phoenix era împărțită în toate colțurile Europei. N-aș fi putut să susțin producția, cantonamentele de repetiții, orele de studio – am stat cu toții aproape trei luni în România să muncim: o lună la mare, o lună la Azuga și câteva săptămâni la Sinaia, izolați. Am avut câțiva oameni care au susținut acest album, dar, din păcate discuri nu se mai vând așa că… am plătit cu picturi”, adaugă artistul.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed