AcasăEconomieNicuşor Dan: Am lansat licitaţia pentru cel mai mare proiect cu finanţare...

Nicuşor Dan: Am lansat licitaţia pentru cel mai mare proiect cu finanţare europeană dedicat modernizării sistemului de termoficare din Capitală – 212 kilometri de conductă de termoficare, cu o valoare totală estimată de 281 de milioane de euro şi un orizont de timp de 4 ani

”Am lansat licitaţia pentru cel mai mare proiect cu finanţare europeană dedicat modernizării sistemului de termoficare din Capitală. Scopul proiectului e reabilitarea a 212 kilometri de conductă de termoficare, cu o valoare totală estimată de 281 de milioane de euro şi un orizont de timp de 4 ani pentru proiectare şi execuţie, efort care va fi finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020”, a scris, miercuri, pe Facebook, Nicuşor Dan.  

Acesta afirmă că este vorba despre banii europeni pe care Bucureştiul i-a avut la dispoziţie prin precedentul cadru financiar multianual pe 7 ani al Uniunii Europene, dar pe care ”n-a reuşit să-i acceseze atunci”.  

”Am semnat contractul pentru acest proiect cu Ministerul Fondurilor Europene la scurt timp după ce am preluat mandatul de primar general”, a mai scris primarul general.  

Acesta afirmă că cei 212 kilometri vor fi împărţiţi în 25 de tronsoane şi ţintesc secţiunile cu cele mai mari pierderi de apă şi căldură din întreaga reţea de termoficare a Bucureştiului.  

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 9 martie.  

”Vreau să avem cât mai mulţi ofertanţi, fiindcă va fi foarte mult de lucru. La finalul proiectului vom putea spune, în sfârşit, că problema termoficării e rezolvată în Capitală”, a mai transmis Nicuşor Dan.  

 

 

Ultimele Articole