x


  • EUR
    4.8741
    USD
    4.0194
string(10) "publicfeed"

Nicușor Dan vorbește despre CARANTINĂ în Capitală! Reguli în funcție de cartier

Vești noi pentru bucureșteni. Nicușor Dan vine cu noi precizări privind o eventuală carantinare a Capitalei.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 31.10.2020, 9:36

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a dezvăluit, într-o intervenție la Digi24, cum poate fi carantinat un cartier sau un număr de străzi din București, în caz că se impune acest lucru. Totodată, noul edil a anunțat metoda prin care vor fi depistate focare de infecție cu noul coronavirus.

În privința Bucureștiului, la acest moment, în ansamblul lui, cred că nu se impune carantinarea.Însă, există un sistem informatic pe care ministerul, cu STS, îl implementează. A început deja implementarea, va fi gata în câteva zile. În baza acestui sistem vom avea distribuția geografică a cazurilor în interiorul municipiului. Atunci, dacă vom constata că pe o stradă, două, într-un mic cartier, avem focare, o astfel de măsură poate fi luată”, a spus Nicușor Dan la Digi 24.

În continuare, edilul a spus că un cartier poate fi carantinat cu ajutorul Poliției Locale, Poliției naționale, Jandarmeriei.

Medicul Alexandru Rafila a declarat, vineri, la Digi 24, că este foarte probabil ca până la sfârşitul anului România să înregistreze peste 10,000 de cazuri COVID-19 pe zi şi, în consecinţă, carantina pe regiuni nu este exclusă.

„Cazurile noi care apar aduc alte cazuri noi, tot mai multe. Probabil, spre sfârşitul lunii decembrie, în limita altor măsuri, cred că numărul de cazuri va înregistra unul cu 5 digiţi, adică vor fi cel puţin 10.000 de cazuri pe zi”, a afirmat, la Digi24, reprezentantul României la OMS.