Noi măsuri de austeritate: -25% pentru salariile din companiile de stat şi impozit mai mare la a doua proprietate (VEZI VIDEO)

Înaintea şedinţei de Guvern, premierul Emil Boc a declarat că Guvernul va propune reducerea fondului de salarii cu 25% şi în companiile cu capital majoritar de stat, companii ca CEC şi Eximbank.

„În legătură cu propunerile care vizează reducerea drepturilor salariale cu 25%, vreau să fie foarte clar că această reducere cu 25% se va aplica şi salariaţilor de la companiile şi societăţile naţionale unde statul are capital majoritar sau integral de stat, inclusiv Eximbank, CEC Bank şi alte companii sau societăţi unde statul, într-o formă sau alta, este acţionar majoritar sau cu capital integral de stat. În conţinutul legii pe care o vom pregăti inclusiv la aceştia se va aplica reducerea de 25% a fondului de salarii aferent, în modalităţile pe care le vom decide în cadrul legii, pentru că nu putem să ne restrângem doar la bugetari, deoarece şi aceştia beneficiază de sprijinul statului şi sunt tot salariaţi ai statului într-o formă sau alta”, a spus Boc.

Mai mult, Boc propune să se ia în calcul şi renunţarea la licitaţiile pentru dotarea cu sedii şi automobile în administraţie, dar şi impozitarea suplimentară de la a doua proprietate în sus.

Guvernul va impozita suplimentar persoanele care deţin mai multe imobile în proprietate

Guvernul va impozita suplimentar persoanele care deţin mai multe imobile în proprietate, cu un impozit în plus pentru a doua proprietate, iar cotele de impunere vor creşte pentru fiecare alt imobil, a anunţat premierul Emil Boc, în şedinţa de miercuri a Guvernului.

În prezent, în baza Codului Fiscal, dacă o persoană fizică are în proprietate două sau mai multe clădiri utilizate ca locuinţă, care nu sunt închiriate unei alte persoane, impozitul pe clădiri este majorat cu 15% pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu, cu 50% pentru cea de-a doua clădire, cu 75% pentru cea de-a treia clădire şi cu 100% pentru cea de-a patra clădire şi următoarele în afara celei de la adresa de domiciliu.

Nu intră sub incidenţa acestui impozit suplimentar persoanele fizice care deţin în proprietate clădiri dobândite prin succesiune legală.

În cazul deţinerii a două sau mai multe clădiri în afara celei de la adresa de domiciliu, impozitul majorat se determină în funcţie de ordinea în care proprietăţile au fost dobândite, aşa cum rezultă din documentele ce atestă calitatea de proprietar.

Citeşte mai departe pe REALITATEA.NET

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed