Noi scumpiri la raft, în magazinele din România. De ce vor plăti mai mult


În curând, românii se vor confrunta cu o nouă serie de creşteri de preţuri în magazine, fiind necesar să scoată sume semnificative din buzunare pentru a face achiziţii.

Tensiunile din Orientul Mijlociu perturbă comerţul la nivel global, generând întârzieri semnificative în livrările de colete şi determinând o creştere substanţială a preţurilor pentru multe produse. Atacurile repetate ale piraţilor somalezi şi a rebelilor Houthi asupra navelor comerciale care tranzitează Marea Roşie sunt responsabile pentru această situaţie.

Ca urmare a ameninţărilor teroriste, unele nave sunt acum escortate militar în timp ce traversează Marea Roşie, în timp ce altele încearcă să ocolească complet zona periculoasă, ceea ce duce la întârzieri semnificative în livrarea mărfurilor. Aceste întârzieri vor conduce la creşteri de preţuri pentru consumatori, deoarece costurile de transport maritim au crescut considerabil, cu valoarea de asigurare a navelor crescând de până la 70 de ori.

În unele cazuri, noile rute sunt cu până la 4000 de mile marine mai lungi, contribuind la întârzieri suplimentare. Cu toate acestea, experţii în domeniu asigură că rafturile nu vor rămâne goale, dar consumatorii vor fi nevoiţi să plătească mai mult pentru produsele lor.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri