Noul tip de război hibrid practicat de Rusia

Oficialul american, consilier al Misiunii SUA la NATO, a explicat, într-o întâlnire la care gândul.info a luat parte, importanţa măsurilor de reasigurare a ţărilor celor mai îngrijorate de ameninţarea Rusiei – balticele, Polonia, România, spunând că rolul acestora este de descurajare a Rusiei, care ştie astfel că dacă trece graniţa într-unul din aceste state, se ciocneşte de trupele NATO.

 

Bell a explicat că nu dimensiunea acestor forţe contează, ele fiind văzute ca prea mărunte de criticii care susţin că NATO nu ar face faţă unei agresiuni ruseşti la graniţă, ci faptul că Rusia ştie că dacă intră în conflict cu aceste trupe, declanşează conflictul cu întreg NATO.

 

Explicaţiile oficialului american vin în contextul în care ţările baltice, Polonia, dar şi România, susţin că este nevoie ca NATO să îşi suplimenteze prezenţa militară şi să îşi concentreze capabilităţile pe flancul estic, pentru a preveni o agresiune rusească.

 

Robert G. Bell, reprezentantul civil al Secretarului Apărării Chuck Hagel în Europa şi consilier al Misiunii SUA la NATO, a explicat cum se va schimba politica de apărare a Alianţei, prin deciziile care vor fi luate la summitul de la începutul lunii septembrie din Ţara Galilor. Bell a explicat importanţa faptului că, deşi NATO nu a trimis masiv trupe la graniţa sa estică, unde ameninţarea Rusiei a devenit persistentă, acest lucru nu înseamnă că Alianţa este slabă.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed