Novaya Gazeta: Clauza secretă din decretul semnat de Putin îi permite să mobilizeze un milion de cetățeni ruși

Un milion de cetățeni ruși ar putea fi chemați să lupte în războiul din Ucraina, în cadrul campaniei de mobilizare a președintelui Vladimir Putin, relatează ziarul rusesc independent Novaya Gazeta.

Într-un discurs televizat adresat miercuri națiunii, președintele rus a declarat că serviciul militar se va aplica doar „cetățenilor care se află în prezent în rezervă, în special celor care au servit în forțele armate, care au anumite profesii militare și experiență relevantă”.

La scurt timp după anunțul lui Putin, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că 300.000 de ruși vor fi chemați în cadrul mobilizării care se va aplica „celor cu experiență militară anterioară”.

„Nu sunt oameni care nu au văzut sau auzit niciodată nimic despre armată”, a spus el, adăugând că studenții pot „continua să meargă la cursuri”.

Însă Novaya Gazeta, un ziar rusesc independent care operează în exil, a citat un oficial anonim din guvernul lui Putin care a declarat că planul real este de a chema la datorie un milion de persoane.

Sursa a declarat ziarului că un al șaptelea paragraf clasificat din decretul semnat miercuri de Putin permite Ministerului rus al Apărării să cheme un milion de persoane.

„Cifra a fost corectată de mai multe ori și, în cele din urmă, s-a ajuns la un milion”, a afirmat sursa pentru Novaya Gazeta.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed