NU e poluare, e doar ceață, îi informează Ministerul Mediului pe bucureșteni

Însă, chiar dacă aceste explicații ar putea fi valabile în aceste zile, ele cad în sezonul călduros, de exemplu, când acest fenomen meteo este extrem de rar.

A fost publicat noul model al declarației pe proprie răspundere pentru deplasarea pe timpul nopții

Datele din Reţeaua Naţională a Calităţii Aerului, recunoscute de Comisia Europeană ca singurele colectate în condiţii valide, nu indică depăşiri ale concentraţiilor la PM10, menţionează ministerul.

”Ca urmare a episoadelor de poluare indicate de reţelele independente de monitorizare a calităţii aerului, echipe ale Gărzii Naţionale de Mediu sunt deja în teren pentru verificări. Acestea cercetează, în Bucureşti, posibile activităţi care au determinat creşterea concentraţiilor de PM 10 în jurul mai multor senzori independenţi, care indică în acest moment depăşiri în mai multe zone ale Capitalei”, anunţă Ministerul Mediului.

În plus, autolaboratorul mobil al ANPM este deja deplasat spre zona Buftea, pentru monitorizarea calităţii aerului din zona de nord a Bucureştiului.

”Precizam că datele din Reţeaua Naţională a Calităţii Aerului, recunoscute de Comisia Europeană ca singurele colectate în condiţii valide, nu indică depăşiri ale concentraţiilor la PM10. Dimpotrivă, valorile acestui poluant sunt în prezent în limite normale, între 35 şi 45 de micrograme pe mc. Totodată, va informăm pe toti că, recent, Comisia Europeană a publicat un raport tehnic despre sensibilitatea senzorilor de monitorizare a calităţii aerului în condiţii de umiditate”,susţine instituţia.

Invocând raportul, ministerul susţine că ceaţa sau calmul atmosferic pot determina creşteri ale concentraţiilor provocate strict de sensibilitatea tehnică a acestor echipamente.

Ministerul Mediului prezintă imagini din punctele care sugerează modificări ale concentraţiilor şi care au fost deja verificate de echipele noastre.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed