x


  • EUR
    4.8567
    USD
    4.0900
string(14) "moneyamppeople"

Nu este o glumă! Mihai Mărgineanu s-a apucat de vândut avioane

Pentru Mihai Mărgineanu, pasiunea pentru aparate de zbor s-a transformat în business. Este primul ”cântăcios” ce va vinde avioane în România

Autor: Florian Gheorghe | Sursa: Money.ro | Publicat: 11.07.2020, 13:00

Pe lângă programul său ”de familie”, mereu energicul Mihai Mărgineanu (50 ani) are timp și pentru filmările serilalului ”Las Fierbinți”, dar și pentru concerte, apariții în piese de teatru. Nu în ultimul rând, pentru marea sa pasiune, aviația, care s-a transformat într-un business pentru el. Căci Mihai Mărgineanu este pe cale să devină prima vedetă care vinde avioane.

”Este adevărat, am preluat departamentul de distribuție pe România a unui important producător de avioane austriac și, de la anul, sper să vând piața actuală, una ce s-a dezvoltat mult în ultimii ani. Momentan caut un spațiu pentru sediu”, ne-a confirmat artistul.

Mihai Mărgineanu a obținut în 2013 Private Pilot Licence după ce  a absolvit Școala de pilotaj și, când nu este pe scenă ori la filmări pentru serialul ”Las Fierbinți”, solistul este mai mereu ”printre nori”, în propriul avion. Este vorba de un Cesena de mici dimensiuni pe care inginerul, actorul, solistul și pilotul îl folosește intens și-l ”parchează” aproape de casa sa, pe Aeroportul Băneasa. Nu este o achiziție excentrică, avionul fiind cumpărat la mâna a doua, și a costat cât o limuzină( circa 40.000 euro).

Solistul s-a lansat în lumea artistică după o carieră  în domenii care n-au legătură cu muzica-publicitate și construcții (a absolvit Academia Română de Management și Universitatea Tehnică de Construcții -Facultatea de Instalații).  După ce a luat brevetul de pilot de aparate de zbor ultraușoare, a absolvit și Școala Superioară de Aviaţie Civilă pentru brevetul de pilot de linie. Dacă situația concertistică actuală se va prelungi, sa nu fiți suprinși pe viitor când, în avion veți fi întâmpinați cu următorul mesaj: ” Sunt căpitanul Mihai Mărgineanu și vă urează un zbor plăcut!”