x


  • EUR
    4.8393
    USD
    4.2695
string(16) "instant-articles"

Nume controversate pentru șefia Aeroportului Otopeni

Surse din Ministerul Transporturilor au declarat pentru Money.ro că Dan Baciu, unul dintre cei care au contribuit la dezastrul din Aeroportul Otopeni, va fi cel mai probabil numit directorul aeroportului. După demisia lui Bogdan Mândrescu, ministrul Transporturilor se grăbește să facă numiri, intenția acestuia fiind numirea lui Mihai Hură în funcția de președinte al Consiliului de Administrație și a lui Dan Baciu la șefia aeroportului.

Author: Catalina Mares | Sursa: Money.ro | Publicat: 10.02.2018, 12:55

Bogdan Mândrescu și-a dat demisia joi, după ce a fost făcut public raportul, deși neregulile vizau perioada de dinainte de mandatul său, invocând motive personale.

 

Sursele menționate au precizat că, vineri, ministrul Lucian Șova a vrut să îl numească în funcția de director general al Companiei Aeroporturi București pe Dan Baciu și pe Mihai Hură în funcția de  președinte al Consiliului de Administrație al Companiei, însă nu a fost cvorum pentru acest lucru. Mai mult, cei doi nici măcar nu aveau numirile in cadrul CA. Însă, cel mai probabil numirile se vor face cu prima ocazie.

 

Dan Baciu a ocupat funcția de director economic când directorul general al Aeroportului era Liviu Radu, exact în perioada vizată de raportul Corpului de control al prim-ministrului. El este căsătorit cu Sorana Baciu, fost secretar de stat în ministerul Economiei în Guvernul Cioloș.

 

În 2010 Baciu a fost numit membru în Consiliul de Supraveghere al Companiei de Asigurări și Reasigurări EXIM România (CARE) , anterior deținând funcții de conducere în cadrul EXIMBANK.

 

El este cunoscut drept „omul lui Liviu Radu”, în 2016 ocupând fotoliul de director financiar în cadrul Companiei Naționale Aeroporturi București.