NuScale Power, care construieşte mini-reactoare nucleare în România, concediază 28% dintre angajaţii full-time

0

Măsurile de economisire, care includ renunţarea la 154 de angajaţi cu normă întreagă, vor avea ca rezultat economii anuale de aproximativ 50-60 de milioane de dolari, a spus NuScale.

Reactorul modular mic (SMR) al NuScale a primit anul trecut certificarea de proiect de la autoritatea de reglementare a energiei nucleare din SUA, fiind prima astfel de aprobare din ţară pentru această tehnologie.

În ciuda unui început promiţător pentru noua sa tehnologie nucleară, NuScale s-a confruntat cu probleme de costuri şi a trebuit să renunţe în noiembrie la unul dintre proiectele sale SMR, care era întreprins în parteneriat cu o companie de energie din Utah.

Acţiunile NuScale au scăzut cu mai mult de 3% la 2,53 dolari pe unitate, în tranzacţiile de dimineaţă de la New York.

NuScale se aşteaptă să înregistreze în primul trimestru costuri de aproximativ 3 milioane de dolari legate de costurile de concediere.

În România, Nuclearelectrica, NuScale si Nova Power & Gas au semnat în luna mai 2022  un Memorandum de Înţelegere pentru a analiza dezvoltarea primului reactor modular de mici dimensiuni (SMR) din România, pe amplasamentul fostei termocentrale de la Doiceşti.

În iunie 2022, preşedintele SUA, Joe Biden, a anunţat alocarea unui grant de 14 milioane de dolari pentru următoarea etapă de dezvoltare a reactoarelor modulare mici NuScale în România, studiul preliminar de inginerie şi proiectare pentru proiectul SMR din România.