O casă „la roşu” costă cu 50% mai puţin decât una „la cheie”

„Varianta ideală ar fi o casă la cheie pentru că în acest mod se evită toate problemele aferente amenajării unei locuinţe, dar trebuie să se ţină cont şi de costurile suplimentare specifice facilităţilor şi finisajelor. În mod normal, o casă la roşu ar trebui să coste cu aproximativ 50% mai puţin decât o casă la cheie, aceasta din urmă fiind complet finisată, iar problemele legate de orice tip de instalaţie sunt deja rezolvate”, a declarat consilierul departamentului rezidenţial al companiei EuroMetropola, Andreea Manea.

Potrivit analiştilor EuroMetropola, cea mai mare parte a românilor se pronunţă pentru cumpărarea unei case la cheie pentru că în această situaţie proaspătul proprietar nu trebuie decât să îşi mobileze locuinţa. Cu toate acestea, achiziţionarea unei case finalizate presupune să ai mai mulţi bani disponibili pentru cumpărare, comparativ cu o casă „la roşu”.

„Cumpărătorul trebuie să mai ţină cont şi de faptul că o casă la roşu nu are instalaţii electrice, ţeavă de apa şi gaze ori racordare la utilităţi, acestea urmând să fie adăugate ulterior, pe cheltuiala proprietarului. Există în piaţă şi case „la roşu” care nu au nici căi de acces şi nici gard, acestea urmând a fi construite tot de către proprietar, mai ales în zonele limitrofe”, completează reprezentanta EuroMetropola.

Analiştii imobiliari mai spun că deşi numărul locuinţelor livrate în piaţă nu reuşeşte să satisfacă cererea existentă, cumpărătorii rămân exigenţi şi pun în continuare preţ pe modul de execuţie, calitatea fiind cea care face diferenţa. Potrivit reprezentanţilor departamentului rezidenţial al EuroMetropola cine doreşte să investească într-o locuinţă, fără să piardă timp alergând după materiale sau vizionând zeci de magazine de prezentare, va alege invariabil o casă la cheie, mai ales că oferta pieţei este mult mai generoasă la acest capitol. Există totuşi şi un număr restâns de clienţi care aleg o casă la roşu pentru că doresc în mod expres să-şi pună amprenta asupra casei în care urmează să locuiască, refuzând variantele de finisaje propuse de dezvoltator.

Sursa: NewsIn

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed