O fată de 14 ani a fost bătută și jefuită de alte două adolescente, pe o stradă din Sectorul 3. Agresoarele, arestate preventiv

O fată de 14 ani a fost bătută crunt de către alte două tinere de 15 și 16 ani, care au tras-o de păr și au lovit-o cu palmele, cu pumnii și cu picioarele inclusiv în cap, incidentul având loc pe o stradă din Sectorul 3 al Capitalei.

Potrivit procurorilor, victimei i-au fost smulse genele false de la ochi și i-au fost furate din geantă o sumă de bani, telefonul mobil și un creion de ochi.

Conform Parchetului Judecătoriei Sector 3, instanța a emis mandate de arestare pentru 30 de zile pe numele a două fete de 15 și 16 ani, pentru infracțiunile de amenințare, tâlhărie, șantaj și lipsire de libertate. Cele două ar fi agresat o adolescentă de 14 ani și i-au sustras telefonul și alte bunuri din geantă.

Procurorii spun, într-un comunicat de presă, că în 4 septembrie 2023, în jurul orei 16.00, cele două adolescente arestate, împreună cu alte două fete, au mers într-un parc din sectorul 3, unde au abordat o copilă de 14 ani, pe care au forțat-o să meargă cu ele în lateralul unui bloc. Acolo, cele două fete de 15 și 16 ani și cele două aflate în grup cu ele au bătut-o pe fata de 14 ani: au tras-o de păr și au lovit-o cu palmele, pumnii și picioarele, inclusiv în cap.

„Profitând de starea de temere în care se afla aceasta, inculpata C.A.A.I i-a smuls victimei genele artificiale tip bandă de la ochi, iar inculpata I.R.M.A., împreună cu ceilalţi doi minori care nu răspund penal au deposedat-o pe victimă de un creion de buze şi de o sumă de bani, bunuri care se aflau în geanta acesteia, iar inculpata I.R.M.A. i-a smuls din mână victimei telefonul marca iPhone 11, în scopul însuşirii pe nedrept”, transmit procurorii.

În aceeași zi, în jurul orei 17:45, cele patru fete au constrâns-o pe victimă meargă la o altă adresă „lipsind-o astfel de libertate până în jurul orei 18:45”.

„Pe această cale, înţelegem să atragem atenţia asupra acestui fenomen, cunoscut sub denumirea de „bullying”, care a luat amploare, precum şi asupra acţiunilor grave ale minorilor care capătă valenţă penală şi care presupun şi impun luarea unor măsuri corespunzătoare din partea organelor judiciare”, mai arată procurorii Parchetului Judecătoriei Sector 3.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed