O firmă austriacă acuzată de Microsoft de crearea unui soft maliţios afirmă că softul său de spionaj ”Subzero” a fost destinat numai statelor membre UE

Miercuri, Microsoft a declarat că firma DSIRF a implementat software-ul de spionaj sau spyware – capabil să acceseze informaţii confidenţiale, cum ar fi parole sau acreditări de conectare – la un număr nespecificat de bănci, firme de avocatură şi firme de consultanţă strategice neidentificate.

„Subzero este un software al firmei austriece DSIRF, care a fost dezvoltat exclusiv pentru uz oficial în statele UE. Nu este nici oferit, vândut şi nici pus la dispoziţie pentru uz comercial. Având în vedere faptele descrise de Microsoft, DSIRF respinge hotărât impresia că a folosit greşit software-ul Subzero „, a spus DSIRF într-un comunicat trimis prin e-mail.

Nu este clar care dintre guvernele statelor membre ale UE, dacă există, au folosit softul.

DSIRF nu a răspuns solicitărilor de comentarii suplimentare.

Ministerul de Interne al Austriei a declarat, vineri, agenţiei locale de presă APA că investighează afirmaţiile Microsoft. Ministerul nu a răspuns solicitărilor Reuters de comentarii.

Instrumentele spyware au intrat într-o atenţie sporită în Europa şi Statele Unite, după ce s-a descoperit că Pegasus, programul spyware dezvoltat de firma NSO din Israel, a fost folosit de guverne pentru a spiona jurnaliştii şi dizidenţii.

DSIRF a declarat că a angajat un expert independent care să investigheze problemele ridicate de Microsoft şi că a contactat gigantul tehnologic din SUA pentru ”colaborare în această problemă”. Microsoft a refuzat să ofere comentarii suplimentare.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri