AcasăEconomieCompaniiO firmă cu un singur angajat, în top 3 datornici la stat

O firmă cu un singur angajat, în top 3 datornici la stat

Firma Oana Management, înfiinţată în 2006, este una dintre cele 81 înregistrate în comuna Poşta Câlnău din judeţul Buzău. Oferă consultanţă pentru afaceri şi management, iar până anul trecut nu a ieşit cu nimic în evidenţă.

Datele declarate la Fisc arătau profit şi cifre de afaceri mici. În 2014, cifra de afaceri a crescut însă de aproape două mii de ori, până spre 9 milioane de lei. Odată cu ea şi datoriile, care au ajuns la 1,8 miliarde de lei.

Adrian Benţa, consultant fiscal: „În general aceste firme sunt tranzacţionate către cetăţeni străini, de regulă moldoveni, arabi, sau din Serbia, scriptic, iar documentaţia este deţinută de un român care face nişte tranzacţii mai puţin justificabile din punct de vedere al legalităţii. Raportează scriptic nişte tranzacţii care în realitate nu au loc”.

În martie, Fiscul avea de încasat de la firma Oana Management 335 de milioane de lei, în mare parte din neplata Taxei pe Valoarea Adăugată. În ultimele trei luni datoriile au crescut şi mai mult, iar datele actuale plasează compania pe locul trei în clasamentul rău-platnicilor, după o firmă din grupul Rompetrol şi Electrocentrale Bucureşti.

Citiți mai multe pe digi24.ro.

 

Ultimele Articole