x


  • EUR
    4.8734
    USD
    4.1566
string(6) "social"

Obiceiul sănătos care ne protejează de coronavirus. Îl recomandă chiar Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel a recomandat recent o măsură de protecție împotriva noului coronavirus simplă și aflată la îndemâna tuturor: aerisirea regulată a încăperilor.

Autor: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 14.10.2020, 12:46

Silviu Gurlui, profesor la Facultatea de Fizică din Iaşi, a explicat la Digi24 de ce această măsură este eficientă și ne poate feri de infecția cu COVID-19. Cu atât mai mult cu cât mulți români se feresc să țină toate geamurile deschise, de teama „curentului”.

 

RESTRICȚII în toată țara! Raed Arafat a făcut anunțul: Ce este INTERZIS 

 

Acest virus este adaptat condițiilor de mediu. Acolo unde este o cantitate mai mare de virus trebuie să intervenim și cea mai simplă soluție – care în Germania se și aplică – este aerisirea acelei clădiri, acelui spațiu, pentru că aceasta duce la o dispersare a virusului și numărul lor pe centimetru cub este redus și atunci probabilitatea să ne infectăm se reduce simțitor”, a spus Gurlui.

Aerisirea este la îndemâna noastră și trebuie făcută periodic sau cât mai des posibil, astfel încât să dispersăm virusul și să împrospătăm aerul din casă sau din birou. Este foarte important, a adăugat el.

Ciolacu a răbufnit: De ce vrea Iohannis măsuri: E ca la păcănelele atât de dragi Guvernului Său

Profesorul a vorbit și despre situația încăperilor care nu au ferestre și unde se folosește aerul condiționat.

Am văzut că sunt foarte mulți comercianți care s-au adaptat pentru a realiza echipamente pentru a împrospăta aerul, pentru a-l curăța de astfel de tipuri de particule. Sunt multe soluții, dacă este cazul, dar este preferabil să găsim soluții să avem condiții de aerisire foarte bune. E important în această perioadă să fie curat mereu”, a spus el.

O aerisire regulată în toate incintele private și publice poate reduce considerabil riscul de infecție”, arată guvernul german, care recomandă cu tărie oamenilor să aerisească încăperile, în condițiile în care, potrivit unor studii, nu mai puțin de 90 la sută dintre pacienții COVID-19 ar fi căpătat virusul din locuri prost ventilate.

Pentru o eficiență maximă, este recomandată o „aerisire încrucișată”, adică pur și simplu deschiderea tuturor ferestrelor unei case sau ale unui apartament pentru a permite formarea unor curenți de aer și astfel o reîmprospătare completă.