Obiective turistice în România. TOP 5 locuri de vizitat la noi în țară

0
79
cetate

Castelele, cetățile și așezările săsești din Transilvania, Delta Dunării, Bucovina, Maramureșul și Cazanele Dunării sunt printre cele mai spectaculoase locuri din România. Acestea sunt vizitate atât de cetățenii români cât și de turiștii străini.

Vizitatorii au parte de toate: și vestigii istorice, și așezări tradiționale, și biodiversitate.

Citește și: România are cinci noi staţiuni turistice de interes local

Castelele și cetățile din Transilvania, în patru zile

În patru zile, se pot descoperi cele mai importante repere ale Transilvaniei: castelele, structurile fortificate și crenelurile care amintesc de un Ev Mediu în care regii și domnii trăiau în spatele zidurilor falnice ale acestor clădiri.

Citește și: Patronatul agenţiilor de turism consideră că România şi Grecia trebuie să colaboreze mult mai mult pe plan turistic. Şi România ar putea atrage turişti eleni cu city break-uri, Transilvania, legenda lui Dracula, circuite culturale, Delta Dunării

Plecând din București, prima oprire va fi la Castelul Peleș de la Sinaia, creația familiei regale Hohenzolern. După aceea, se trece în Transilvania, pe drumul Predeal-Râșnov și se ajunge la două obiective renumite: cetatea Râșnov și castelul Bran, supranumit cetatea lui Dracula. Se poate ajunge apoi la Brașov, pentru înoptare. A doua zi vă va duce la cetățile Făgăraș și Rupea și satul Criț înainte de a vă îndrepta spre Sighișoara, unde vă veți petrece noaptea.

Castelul Huniazilor
Castelul Huniazilor

Se pot vizita așezările săsești din Transilvania, cum ar fi cele din Brașov și Richiș, în ultimele două zile ale turului. Apoi se poate face o excursie la cel mai mare castel medieval din România, de la Hunedoara, construit de familia Huniazilor.

Trei zile în Delta Dunării

Delta Dunării este un colț minunat din România, plin cu verdeață, liniște, faună foarte bogată și sate izolate de restul lumii. Delta este unică datorită frumuseții și biodiversității sale, deși este situată la doar câteva ore distanță de București, ceea ce o face o destinație perfectă pentru o escapadă de trei zile.

Delta Dunării
Delta Dunării
Deplasarea începe la un sat tradițional de pescari, Mila 23. Localitatea, fondată de lipoveni,  se îmbină perfect cu peisajele din jur. Se poate face o plimbare cu barca la Letea, un frumos sat plin de numeroase case tradiționale construite cu lemn și lut, cu acoperișuri din stuf vopsite în nuanțe vii de albastru și verde. Alături, se află pădurea Letea, cea mai nordică pădure subtropicală din Europa și singura de stejar din lume pe nisipuri sărate, precum și liane, o plantă subtropicală care nu poate fi găsită în altă parte a României.

 

Bucovina, senzații tari în patru zile

Bucovina este una dintre cele mai frumoase regiuni ale țării. Turiștii sunt fascinați de faimoasele mănăstiri pictate – Moldovita, Sucevița și Voroneț -, care au fost incluse pe lista siturilor Patrimoniului Mondial UNESCO, dar și de modul de viață rural în statele  românești, unde tradițiile sunt transmise încă din generație în generație.
Bucovina
Bucovina

 

Din Bucovina se poate face o escapadă în Iași, pentru un tur, unde se poate vedea magnifica Catedrală metropolitană Sf. Paraschiva.

Două zile superbe în Maramureș

Din Cluj-Napoca se pleacă pe un drum întortocheat și după trei ore se ajuge în nordul țării, în Maramureș, tărâm plin de case și biserici din lemn, proiectate de meșteri talentați și iscusiți, specializați în construirea unor structuri ample din bușteni cu ziduri bine îmbinate.
Biserica de lemn din Calinești păstrează picturile originale din anii 1700 realizate de unul dintre cei mai renumiți pictori din Maramureș.
Se poate vizita Breb, un  frumos sat menționat pentru prima dată în 1715, preum și împrejurimile sale. Oamenii încă se îmbracă în costumul popular, în special la biserică. În sat se pot vedea meșteri care și-au păstrat artele și meșteșugurile din Evul Mediu.
Celebru în Maramureș este Cimitirul Vesel de la Săpânța, unic și particular, unde toate crucile sunt decorate cu atenție și sculptate manual.
Cimitirul Vesel de la Săpânța
Cimitirul Vesel de la Săpânța
Două dintre bisericile Maramureșului, Bârsana și Poienile Izei, sunt situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO. Bârsana este cea mai populară destinație de pelerinaj din Maramureș. Biserica Poienile Izei este unică datorită unora dintre cele mai dramatice și mai bine conservate fresce ale iadului dintre toate bisericile din lemn.

În Maramureș sunt celebre și vâltorile, acele mașini de spălat ecologice, și mocănița de la Vișeu.

Cazanele Dunării

 

Din Drobeta Turnu Severin pornește unul dintrele cele mai spectaculoase drumuri din țară, cel de pe malul Dunării, către Orșova. Se trece pe lângă Porțile de Fier, se poate opri la mănăstirea Vodița, vechi lăcaș de secol XIV, și se ajunge la Orșova. De aici se poate lua un vapor pentru a admira Cazanele Dunării, cu statuia lui Decebal, mănăstirea Mraconia, dar și cetatea sârbească de la Golubac.
Cazanele Dunării
Cazanele Dunării