Occidentul NU vrea ca războiul din Ucraina să ia sfârșit! Detalii fără precedent venite chiar acum

0

Răsturnare de situație. Rusia acuză Occidentul că blochează negocierile de pace cu Ucraina, pentru a avea un mai mare control.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov susține că la o zi după întâlnirea ruso-ucraineană de la Istanbul din 29 martie, Occidentul a interzis Kievului să continue negocierile cu Moscova.

Într-un interviu acordat postului de radio și televiziune bosniaco-sârb Radio și Televiziune din Republica Srpska, el a precizat și că atitudinea Ucrainei s-a schimbat complet din acea zi.

„Acesta este un răspuns la întrebarea dacă negocierile au vreo perspectivă. Occidentul nu permite Ucrainei să negocieze”, a precizat ministrul rus de externe. „Ucraina părea să prezinte o propunere în urmă cu două luni cu privire la modul de rezolvare a acestei probleme. Propunerile au fost luate ca bază. Așa că, o zi mai târziu (după întâlnirea delegațiilor la Istanbul – n.r.), Occidentul le-a interzis ucrainenilor să continue acest proces”.

Ministrul a subliniat că, după aceasta, poziția părții ucrainene s-a schimbat semnificativ. „Și-au înăsprit poziția, a avut loc o provocare la Bucha, care a fost evident înscenată. La trei zile după aceea, militarii ruși au părăsit această zonă. Oamenii locuiau acolo, primarul se plimba cu mașina pe străzi. Și abia trei zile mai târziu au găsit cadavre acolo”, a declarat Lavrov.

Ucraina, ”o monedă de schimb” manipulată de SUA

El a mai adăugat că numele celor care au murit la Bucha, care au fost prezentate în presa occidentală și pe rețelele de socializare, „nimeni nu a prezentat și nu a exprimat nimănui informații despre ce fel de răni aveau acești oameni care au dus la moartea lor”. „Acest lucru arată încă o dată că Occidentul nu vrea să prezinte nimănui niciun fel de fapte. Este important pentru el să arunce o provocare, să facă un zgomot puternic din asta. Apoi, când oamenii încep să încerce să înțeleagă faptele, ei le dau la o parte și vin cu o altă nouă știre falsă”, a explicat șeful diplomației ruse.

Totodată, oficialul rus este de părere că la momentul actual, Ucraina a devenit o monedă de schimb și un instrument „manipulat în primul rând de Statele Unite și Marea Britanie”. „Ei îi conduc pe ucraineni ca pe un instrument pentru a ne stăpâni țara, așa cum spun ei acum, pentru a o “epuiza” și a învinge Rusia “pe câmpul de luptă”.” Astfel de cuvinte sunt rostite de șeful diplomației europene, Josep Borrell, și de [premierul britanic] Boris Johnson, precum și de unii politicieni din SUA”, a declarat Lavrov.