AcasăNEWSOctavian Bădescu lansează cartea “Timpul – Resursă și Monedă”, în care propune...

Octavian Bădescu lansează cartea “Timpul – Resursă și Monedă”, în care propune corectarea sistemului monetar

Lucrarea contesta corectitudinea arhitecturii actuale a sistemului monetar si bancar, punctandu-se efectele negative si propunandu-se o alternativa inovativa, menita – in conceptia economistului si antreprenorului Octavian Badescu – a le reda oamenilor libertatea. Acesta imagineaza un sistem in care resursele de timp ale oamenilor ar fi monetizate efectiv, iar masa monetara ar depinde de stocul de timp al comunitatii care foloseste moneda si de activele sale nete, exprimate in metale rare, precum aurul.

Continuand ideile enuntate in cartea anterioara a aceluiasi autor – “Pentru o Romanie de Aur”, in special viziunea savantului acad. ec. Anghel Rugina privind problematica monetara si necesitatea acoperirii integrale a monedei, materialul vadeste o profunda intelegere a naturii banilor si se invita cititorul la o incursiune in esenta lor si la o intoarcere la “fundamente”.

“A asterne pe hartie si a prezenta in emisiuni televizate solutii argumentate, concrete si – in ciuda aparentelor utopice – chiar aplicabile, pentru imbunatatirea vietii majoritatii oamenilor, o consider a fi o forma de implicare sociala, la fel cum a fost si asumarea unei candidaturi independente la Primaria Capitalei, din anul 2020. 

Atunci cand o majoritate va ajunge la concluzia ca drumul pe care merge societatea este unul infundat, va deveni vital sa existe deja creionata o alternativa mai buna, pentru ca oamenii sa nu fie indrumati, din nou, in defavoarea lor de catre “pseudo-lideri” si sa fie tentati sa o apuce accelerat, pe un drum tot gresit, catre risipa si catre servitute.

Cu toate ca este un material ce apare, la prima vedere, ca fiind foarte analitic, esenta cartii este una relativ simpla – ea releva o viziune practica pentru o lume mai buna, in care este valorizata economia de resurse, nu consumul acestora, o lume in care, mai devreme sau mai tarziu, va fi imperios necesar sa revenim.

Am explicat esenta banilor, importanta timpului individual si a aurului ca instrument de pastrare a valorii, inechitatile generate de actualul sistem bancar si am argumentat pentru o economie echilibrata, fara crize si inflatie, bazata pe o moneda “reala”, aflata in posesia oamenilor, pe o moneda cu acoperire integrala in resurse umane si naturale, precum “timpul” si “aurul” – elemente de baza pentru securizarea pastrarii valorii economiilor, a libertatii financiare individuale si comunitare”, declara Octavian Badescu.

Materialul este compus dintr-o introducere, urmata de 15 capitole si o anexa cuprinzand o selectie de articole publicate de catre autor pe tema banilor, prezervarii valorii si a gestionarii optime, in beneficiul romanilor, a resurselor naturale ale cetatenilor Romaniei.

Cartea “Timpul – Resursa si Moneda” poate fi comandata atat in format fizic, cat si .pdf, pe site-ul www.timpulcamoneda.ro

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.