Oligarhii lui Putin râd de sancțiunile impuse de UE. Germania vrea să ia măsuri

Niciunul dintre rușii vizați de sancțiunile Uniunii Europene nu și-a declarat bunurile autorităților germane, așa cum prevede legea din cea mai puternică economie europeană, a anunțat executivul de la Berlin, ceea ce a determinat un apel la înăsprirea regimului de transparență, transmite Reuters.

Aproximativ 4,28 miliarde de euro în active aparținând oligarhilor sancționați de UE au fost înghețate în Germania de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, inclusiv 2,3 miliarde de euro în depozite la băncile din Germania, potrivit ministerului care se ocupă de cea mai puternică economie europeană.

În conformitate cu legea germană, persoanele sancționate de UE au obligația de a-și declara imediat activele, în caz contrar sunt pasibile de amendă sau riscă până la un an de închisoare.

Niciun oligarh nu și-a declarat activele

Însă, într-o scrisoare adresată parlamentarului german Christian Goerke, membru al Partidului de Stânga, ministerul a afirmat că niciunul nu a făcut acest lucru până în prezent.

„Bundesbank sau Biroul Federal pentru Economie și Controlul Exporturilor nu au primit nicio declarație”, a scris secretarul de stat Udo Philipp în scrisoarea consultată de Reuters.

Goerke a declarat că eșecul regimului de transparență a arătat că regulile trebuie să fie înăsprite.

„Obligația de transparență ar trebui extinsă la persoanele care fac afaceri cu oligarhii, cum ar fi notarii, brokerii, dealerii de mașini de ocazie, comercianții de artă și băncile”, a declarat Goerke.

„Nu este suficient să punem numele oligarhilor pe listele de sancțiuni. Oligarhii lui Putin râd zgomotos, în timp ce autoritățile sunt disperate că nu vor reuși niciodată să le depisteze și să le înghețe activele”, a mai spus Goerke.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri