Oligarhii ruși fac propuneri surprinzătoare! Dezvăluirea lui Zelenski

0

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, duminică, pentru presa din Rusia, că mai mulţi oameni de afaceri ruşi, între care şi Roman Abramovici, au propus să doneze bani pentru Ucraina, unii dintre ei chiar pentru susţinerea armatei, informează La Tribune, citată de News.ro.

“Avem semnale de la el (n.r. – Abramovici) şi de la alţi oameni de afaceri, propunând: ‘putem ajuta într-un fel sau altul, putem face ceva’. Unii au spus că sunt gata să ajute la reconstrucţia ţării după război. Suntem gata să ne transferăm afacerile în Ucraina, locuim în Anglia sau în Elveţia, vrem asta. Anumite persoane, care nu vor să îşi dea numele, spun că vor să ajute armata noastră, deşi sunt cetăţeni ai Federaţiei Ruse”, a spus Zelenski.

Volodimir Zelenski a precizat că în ceea ce îi priveşte pe oamenii de afaceri pregătiţi să doneze bani pentru armata ucraineană, Ucraina este pregătită să le garanteze siguranţa, să le ofere contracte şi să le permită afacerilor lor să se dezvolte. “Putem discuta, putem discuta despre schimbarea cetăţeniei acestor persoane”, a mai declarat preşedintele ucrainean.

Wall Street Journal a scris săptămâna trecută că Volodimir Zelenski i-a cerut lui Joe Biden să nu îl sancţioneze pe Roman Abramovici, considerând că acesta ar putea juca un rol în negocierile de pace dintre Ucraina şi Rusia.

sursa foto: Chelsea FC