x


  • EUR
    4.8701
    USD
    3.9758
string(6) "opinii"

OPINIE: Posibile avantaje ale desemnării în funcția de premier a lui Nicolae Ciucă

Negoicierile pentru formarea unui guvern de centru-dreapta au intrat pe ultima sută de metri. S-au vehiculat în presă numeroase nume atât din rândul liberalilor cât și din afară pentru șefia Executivului. Cel mai probabil scaunul de la Guvern va fi ocupat de Nicolae Ciucă.

Autor: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 09.12.2020, 17:20

Fiind cadru militar, Nicolae Ciucă ar impune respect în coaliția de guvernare, în condițiile în care PNL-USR PLUS-UDMR se detestă reciproc. Ciucă ar putea tempera și gestiona orgoliile și conflictele care deja se văd.

 

 

De asemenea, ar fi o colaborare perfectă între premier și președinte. Coabitarea – s-a văzut de-a lungul timpului că – nu funcționează ducând în final la dispute publice și piedici. Ciucă este unul dintre puținii oameni în care șeful statului are încredere.

 

Ca șef al Armatei a stat ca un ghimpe în coasta PSD, care pusese ochii pe câteva contracte pentru clientela de partid. De altfel, Liviu Dragnea chiar a încercat să scape de el. Dat fiind aceste lucruri, ar gestiona, sperăm, corect banul public și va stopa o risipă în acest sens.

 

Un alt semnal bun este faptul că l-a dat afară imediat pe adjunctul SGG Costel Barbu, cunoscut ca demnitaru’ Bitanu. Acest lucru denotă, sau cel puțin așa pare, că are de gând să se înconjoare de oameni corecți și să îndepărteze toate personajele aduse în aparatul guvernamental pe bază de nepotism.

 

Totodată, Ciucă este apreciat de americani, iar calea României va fi fără îndoială una pro-europeană și pro-americană.

 

Dat fiind faptul că românii au încredere în Armată, acest lucru ar putea ajuta la o campanie de vaccinare împotriva coronavirusului.

 

Și nu în ultimul rând, Nicolae Ciucă este printre puținii generali care n-au obținut grade prin impostură, ci pe câmpul de luptă. Ar mai spăla din imaginea șifonată a Armatei, imagine care s-a deteriorat din cauza unor oameni ca Gabriel Oprea sau alți generali de carton.