Ora de gramatică. Care e pluralul cuvântului ”chimie”

0

Ora de gramatică. Care e pluralul cuvântului ”chimie”. Sunt unele cuvinte din limba română acre ne pot induce în eroare.

Unele se pronunță într-un fel, dar se scriu diferit, în timp ce altele au forme de plural sau nu.

Acesta este și cazu cuvântului chimie. Care este pluralul acestui cuvânt și de ce multe persoane evită să îl folosească?

Conform gramaticii limbii române, unele substantive nu au forma de plural deoarece sunt considerate substantive nenumărabile. Aceste substantive reprezintă substanțe, concepte sau calități care nu pot fi numărate sau cuantificate ca unități individuale. Printre exemple se numără „apă”, „aer”, „dragoste” și „informație”.

Ora de gramatică. Care e pluralul cuvântului ”chimie”

Există și alte substantive care la rândul lor pot avea forme neregulate de plural sau sunt tratate ca fiind la plural chiar dacă par a fi la singular.

Printre acestea se numără „cerb” și „oaie”. Lipsa unei forme de plural pentru anumite substantive este o caracteristică a gramaticii care s-a dezvoltat de-a lungul timpului. alte exemple de substantive care nu au forme de plural sunt acele cuvinte care exprimă stări, precum „lene”, „curaj, „oboseală”, etc.

Care este pluralul de la „chimie”? Adevărul este că acesta nu are o formă de plural. De altfel nici alte materii învățate la școală nu au, precum fizică, sau matematică.

Astfel, singura formă în care poate fi folosită cuvântul ”chimie”, este aceasta. Nu te mai gândi cum să cauți pluralul, pentru că nu există.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.