x


  • EUR
    4.8704
    USD
    3.9791
string(7) "general"

Orgoliul lui Orban și dorința lui Iohannis de a avea „Guvernul meu” bagă România în criză în cea mai dificilă perioadă

Când toată lumea, chiar și PSD, se aștepta ca azi să avem Guvern cu puteri depline care să poată lua decizii asumate într-o perioadă cum nu se poate mai grea, având în vedere criza legată de coronavirus, a venit bomba: Florin Cîțu și-a depus mandatul pentru că „Orban TREBUIE să fie prim-ministrul României”, după cum își explica gestul, câteva ore mai târziu, chiar cel care avea toate șansele să conducă Executivul de azi înainte. Cine a zis că TREBUIE ca Orban să fie premier? Asta o vor explica liberalii când vor deconta această greșeala la alegerile din toamnă.

Autor: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 12.03.2020, 23:17

Dacă mai existau dubii că Florin Cîțu a fost desemnat premier de către președintele Klaus Iohannis doar pentru a fi picat în Parlament și astfel să fie declanșate alegeri anticipate, acum aceste dubii s-au spulberat. Înainte cu jumătate de oră de votul de învestire a Guvernului Cîțu, care potrivit calculelor și declarațiilor aleșilor urma să primească votul de încredere, vine comunicatul sec și bulversant de la Palatul Cotroceni: Florin Cîțu și-a depus mandatul! Gestul a fost explicat de însuși personajul principal prin faptul că este un om de partid și trebuie să fie alături de partid și de președintele lui în momentele dificile. „Cred cu tărie că pentru avea succes, în alegerile care vin, Președintele partidului trebuie să fie și Prim-Ministru”, zicea el.

 

Am putea spune, pe bună dreptate, că lui Ioahnnis și lui Orban, dar și liberalilor puțin le pasă de epidemia de coronavirus, numărul cazurilor confirmate crescând alarmant de la o oră la alta. Ei și mai cu seamă șeful statului îl vor cu orice preț pe Ludovic Orban premier și punct. Nimic nu mai contează, dacă au fost capabili să meargă până într-acolo încât să lase țara cu un interimar care nu are voie să dea ordonanțe de urgență nici dacă se prăbușește… tot. Pare chiar că nici scăderea în sondaje nu mai contează, care este semnificativă, dacă ne uităm cum arată ultimele cifre.

 

Beneficiarii acestei situații ridicole – episodul Cîțu – sunt fără dubii social-democrații și asta se va vedea la alegerile legislative din toamnă, pentru că de anticipate nu mai poate fi vorba. Și, culmea, PSD nu a trebuit să ridice un deget pentru asta, totul a făcut Iohannis-Orban-Cîțu-PNL în ultimele trei luni. Dacă Florin Cîțu a dat impresia inițial că este un om capabil să vină cu idei reformatoare, cu idei care să simplifice viața românilor, acum a dovedit că este doar o marionetă în jocul „sinucigaș” al unui președinte care își dorește guvernul lui, parlamentul lui, de ce nu și țara lui.

 

Și tot el, președintele României, iese seara la televizor și spune tare și răspicat: Răfuielile politice și meciurile nu-și mai au rostul! Și ne mai spune și că respectă gestul politic al lui Florin Cîțu, de a-și depune mandatul, de parcă nu era vizibil de pe Lună că el a fost desemnat să fie un premier marionetă, premier desemnat să sperie. Doar că cei care s-au ales cu sperietura în final au fost tot liberalii. Erau gata-gata să asiste la instalarea unui guvern cu puteri depline și aducerea României pe un făgaș normal.