Paleologu critică preoții care refuză vaccinarea: Cele mai grave sunt aberaţiile legate de antichrist

0
5

Politologul Theodor Paleologu lansează critici dura la adresa preoților care nu cred în pandemia de coronavirus și care îi încurajează pe români să nu se vaccineze.

Mai, exact, acesta susține că preoţii care refuză vaccinarea anti-COVID sau care susţin că toată pandemia este un complot reprezintă o minoritate, una foarte vocală însă.

Totodată, el a precizat că există preoţi români care slujesc la biserici din Occident care sunt “de o incultură teologică crasă”.

Întrebat Prima TV, cum vede faptul că unii preoţi au îndemnat la respectarea regulilor în pandemie, iar alţii au îndemnat mai degrabă la nesupunere, Paleologu susține că nu știe despre ce număr este vorba, însă situația este destul de gravă.

“Nu ştiu exact care e proporţia, nu îmi e clar. Dacă s-a făcut un studiu sau poate să se facă un studiu, să vedem cam care e proporţia. Sentimentul meu este că cei care refuză vaccinarea sau susţin că totul e un complot sau că vaccinul e antichristic sunt totuşi o minoritate, chiar o mică minoritate, dar o minoritate foarte vocală. Trebuie făcute totuşi distincţii că nu toate aberaţiile astea sunt de aceeaşi factură. Cele mai grave sunt aberaţiile legate de antichrist. E vorba de o utilizare cu totul nelegitimă a unei teme esenţiale şi anume eshatologia. Ştim foarte bine că Apocalipsa în decursul secolelor a fost folosită în fel şi chip. Nu e nou lucrul ăsta, câte personaje istorice nu au fost identificate cu antichristul”, a afirmat Paleologu.

Paleologu critică preoții care refuză vaccinarea

În același timp, el a mai adăugat că a auzit predica unui preot ortodox din Londra despre cip şi a precizat că unii preoţi care slujesc în Occident sunt de o incultură teologică crasă.

“Am auzit o predică a unui preot ortodox de la Londra, cu cipul, delir incredibil şi i-am scris Mitropolitului Iosif cum e posibil aşa ceva, de unde l-au scos pe ăsta, e totuşi preot la Londra. Iar eu am aflat de el văzând pe contul unui preot român din Italia. Adică preoţi care slujesc în Occident şi care sunt de o incultură teologică crasă. Cum de au putut obţine o diplomă de licenţă în Teologie dacă sunt în halul ăsta de tufă? Nu au auzit de Pasteur. Totuşi vaccinul a fost făcut de cineva care nu era un satanist. Pasteur era un catolic, deja e grav dacă eşti catolic, ne spune de pildă Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, că e grav dacă mergem în biserici catolice”, a transmis politologul.

El crede că aceşti preoţi nu sunt fundamentalişti, ci sunt ”habarnişti”..

“Există acest tip de trogloditism pseudo-ortodox, pentru că trebuie să fim atenţi la cuvinte, nu e vorba de fundamentalism, fundamentalismul are nişte fundamente. Ăştia nu sunt fundamentalişti, sunt habarnişti. E vorba în primul rând de o incredibilă incultură teologică, sunt incompetenţi din punct de vedere teologic, te întrebi cum, unde au învăţat ei Teologie, cum de au absolvit o facultate de teologie, fiind în halul ăsta de tufă, de clei, habarnişti total”, a mai afirmat Paleologu.