Culme imobiliară: Casa pe strada Washington din Bucureşti, la preţ de downtown Washington DC

0
Ar fi greu să găseşti un cartier rezidenţial mai şic în Bucureşti decât zona Capitalelor. Unii locuitori ai Micului Paris ar pune la bătaie sume cu şase zerouri în coadă pentru un penthouse nou într-un complex cu SPA şi teren de tenis. Alţii nu găsesc nimic mai încântător decât casele cochete de pe străzile cu nume de capitale din Dorobanţi.

Să-ţi treci pe buletin Washington, Londra, Paris sau Tokyo te costă aproximativ la fel , indiferent dacă aceste nume apar la adresă în dreptul stăzii sau la oraş. Statutul de proprietar pe strada Washington, zonă centrală a Bucureştiului, se plăteşte cu 210.000 de euro, dacă te mulţumeşti cu un apartament de 87 de metri pătraţi.

2.413 euro pe metru pătrat. Acesta este preţul pe care proprietarul locuinţei cu trei camere din Bucureşti îl cere pentru a-şi vinde apartamentul din Dorobanţi.

Cu 191.000 de euro ( 275.000 de dolari) şi mult noroc la Loteria Vizelor, poţi schimba Washington de la stradă la oraş, în buletin. Visul american se poate materializa în apartamentul cu un dormitor (două camere) de pe strada N ST NW, la o aruncătură de băţ de Casa Albă.

Preţul mediu al locuinţelor din Downtown este de 368.000 de dolari, adică 256.000 de euro, potrivit statisticilor Century 21, una din cele mai cunoscute reţele de agenţii imobiliare din Statele Unite ale Americii.

Este adevărat! Washington DC are şi locuinţe foarte scumpe. Pe Kalorama Circle, zonă centrală şi cunoscută pentru proprietăţi exclusiviste, o vilă cu opt dormitoare şi şapte băi, construită în 1930, este listată la preţul de 7.695.000 de dolari, adică 5,37 mil. euro. Aceasta este cea mai scumpă proprietate din oferta Century 21 în această zonă.

Totuşi, cu 1,63 mil. euro mai ieftină decât cea mai scumpă casă din Bucureşti scoasă la vânzare pe portalul Imobiliare.ro . Şapte milioane de euro costă locuinţa cu 12 camere din zona Romană.

550.000 de euro trebuie să plăteşti pentru confortul unei locuinţe de 240 de metri pătraţi de pe strada Londra. Cu o sumă similară, în capitala Regatului Unit ai câteva opţiuni de băgat în seamă.

În celebrul Greenwich, o vilă cu arhitectură modernă costă cu numai 30.000 de euro mai mult decât casa din România.

Locuinţele nu sunt la fel de spaţioase precum cea din Bucureşti, însă piaţa imobiliară din Londra va fi întotdeauna preferată de un investitor pe termen lung în devafoarea Bucureştiului.

În zona ultra centrală a Londrei, una din cele mai scumpe piaţe imobiliare din Europa, cu 410.000 de euro (360.000 de lire sterline) poţi cumpăra o locuinţă cu living, două dormitoare şi două băi.

Pentru aspiranţii la punctul zero al Londrei, cu 600.000 de euro (525.000 de lire sterline) totul este posibil. Un apartament de 68 de metri pătraţi pe Times Square.

Cu 750.000 de euro, cât costă un apartament cu trei dormitoare pe strada Tokyo, poţi cumpăra o proprietate în cel mai scump oraş din lume. În sectorul Roppongi al capitalei Japoniei, unde se află celebrul hotel Grand Hyatt, sediul Yahoo Japonia, precum şi televiziunea Asahi, o locuinţă similară costă de la  520.000 de euro.