Afacere cu lux și voie bună într-un…hambar! Pariul imposibil câștigat de Carmen Ioniță, event planner-ul care a mutat petrecerile cu ștaif din ballroom-uri în mijlocul naturii

De când se știu românii și-au etalat la nunți fastuoase ținute și bijuteriile în decorurile și luminile palatelor istorice, ale ballroom-urilor și restaurantelor cochete. Carmen Ioniță a câștigat un pariu pus cu ea, greu de imaginat în industria evenimentelor. Event planner-ul a reușit să creeze cel mai în vogă și boem loc al petrecerilor private al Capitalei. A mutat luxul și distracția într-un hambar, aidomă acelora pentru grâne, construit pe un domeniu idilic, desprins parcă din viața satului, la marginea Capitalei.

Povestea hambarului: ”În perioada restricțiilor am făcut cununia mea în curtea părinților, a ieșit o nebunie. Un restaurant de lux într-o livadă”

”Povestea hambarului a început acum cinci ani, cu mici întrebări din evenimente ale proprietarilor. Din aproape în aproape am ajuns să  administrez hambarul pentru evenimente. Organizez evenimente de mai bine de 15 ani în lumea luxoasă a palatelor și a ballroom-urilor. În perioada restricțiilor am făcut cununia mea în curtea părinților, a ieșit o nebunie. Un restaurant de lux într-o livadă, mi-a plăcut enorm, mie și invitaților. În plus consultanța pe care am oferit-o unei populare locații de evenimente m-a recomandat proprietarilor domeniului pe care a apărut ”hambarul”,  adaugă inovatoarea anteprenoare Carmen Ioniță despre originalul loc în care pantofii scumpi pășesc pe aceeași iarbă cu bibilicile, păunii și alte înaripate.

Cel mai nou trend de nunți, extravaganță în hambar!

Simplitatea naturală a domeniului ”hambarului” a fost păstrată cu sfințenie din capul proiectului, însă ”discreția” amenajărilor moderne a costat destul de mult. ”Investiția la depășește 1 milion euro ținând cont de cele 7 hectare, balta, hambarul, căsuțele de cazare din încinta locației -12 spații rustice cu bai proprii –capacitate 20 persoane. Căsuțele au fost realizate anul acesta și au costat circa 80.000 de euro”, detaliază Carmen Ioniță, cea care administreză și o altă locație modernă, situată tot într-un spațiu rustic. Afacere ce s-a născut după o nuntă organizată- la modul cel mai serios- în grădina bunicilor mirilor.

”Le-am organizat nunta  urmașilor proprietarilor și și-au dorit să fac multe evenimente cu ei. După doi ani de consultanță, muncă și peste 200.000 de euro investiți am început să găzduim frumoase evenimente în natură, curtea fiind amenajata și îngrijită extrem de atent”, adaugă specialista care a dus la bun sfârșit multe nunți memorabile din lumea vedetelor noastre.

Care este bugetul minim al unei nunți în 2023!

 Curioși să aflăm care este bugetul minim pentru o nuntă în 2023, și, aproximativ de la ce sumă începe astfel de petrecere, Carmen Ioniță ne dă lămuriri: ”Bugetul unei nunți porneste de la 9000 euro, pentru 60 persoane, si ajunge până la 120.000 euro. Costă mai mai mult dacă vor să aibe pe scenă artiști consacrați& scenotehnică profesională, aceasta face o diferență mare în buget.

De ce spațiile neconvenționale, outdoor, pentru nunti și petreceri au început să fie mai apreciate decât sofisticatele saloane de evenimente?

În natură, evenimentele sunt cu mai puțină presiune, cu mai multă normalitate, sunt ceea ce se cere acum. Am vrut să fug de imobiliare și să văd mai des oameni fericiți. În cele doua locații ofer servicii integrate și cumva livrez clientilor evenimente la cheie, organizate corect cu bugete clare si furnizori recomandati în urma activitatii pe care o am de atâția ani.

Coordonezi sub brandul său o polivalență de servicii necesare unui eveniment de neuitat și asta te-a recomandat să organizezi ulte nunți din showbizz. Care a fost cea mai reușită nuntă de vedetă?

Coordonez tot ce înseamnă un eveniment social de la emoții, discuții cu bune și rele pâna la orice serviciu își doresc clienții. Sunt pasionata de organizare și extrem de dificilă cu furnizorii. Atâta timp cât ne facem treaba toți si clienții sunt multumiti, evoluez odată cu ei și ei cu mine. Cea mai reușită nuntă, cu siguranță cea a Gabrielei și a lui Dani Oțil. Conceptul a depășit orice proiect făcut până acum, în 15 ani.

Presupun că, în meseria ta, te-ai lovit și de comenzi și cereri extravagante…

Cel mai greu mi-a fost să renunț la o nuntă, la mare, pentru care primisem  avans. De la o poveste de vis, mirii și părinții au ajuns să-și dorească să punem viața invitaților în pericol cu un decor suspendat pe tavan, greu și periculos. Îmi respect meseria si sper să o fac multi ani, de aceea nu am acceptat pentru nicio sumă să risc. Am dat banii înapoi clienților.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed