x


  • EUR
    4.7432
    USD
    4.2921
string(8) "economie"

Parlamentul a votat: Este prima autostradă care ar urma să se construiască printr-o lege

Deputații au dat undă verde autostrăzii Unirea, Ministerul Transporturilor fiind obligat să se apuce de treabă dacă președintele Klaus Iohannis va promulga legea. Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, cu 261 de voturi "pentru", 2 ”împotrivă” şi 5 abţineri, legea care prevede conctrucţia Autostrăzii Unirii Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 07.11.2018, 16:45

Ministerul Transporturilor este obligat, în termen de 30 de zile de la publicarea legii în Monitorul Oficial, să demareze procedurile de construcţie a autostrăzii.

 

Autostrada Unirii începe la graniţa României cu Republica Moldova printr-un nou pod peste râul Prut şi se termină printr-o conexiune cu autostrada A3 Braşov – Borş, în apropierea oraşului Târgu Mureş.

 

Potrivit proiectului, autostrada Unirii se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, din credite externe şi din fonduri europene nerambursabile şi/sau prin parteneriat public privat. În fiecare lege bugetară anuală, pe durata implementării proiectului, se vor aloca acestui obiectiv credite bugetare conform necesarului de finanţare comunicat de Ministerul Transporturilor.

 

Ministerul Transporturilor este responsabil pentru coordonarea realizării autostrăzii Unirii şi va demara, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii, procedurile necesare pentru acest obiectiv de investiţii.

 

Proiectul de lege a fost adoptat anterior de Senat, Camera Deputaţilor fiind for legislativ decizional pentru acest act normativ.