x


  • EUR
    4.8421
    USD
    4.3181
string(7) "politic"

“Joc dublu” în Comisia Iordache: Un amendament care apărea susținut de PSD, votat doar de Iordache plus PNL și USR

Comisia specială pentru legile justiției a respins un amendament prin care se elimina din Legea 303/2004 articolul care le cere judecătorilor și procurorilor să se abțină de la exprimări defăimătoare la adresa parlamentului și guvernului, deși PSD apărea în tabelul cu amendamente ca susținător al acestei propuneri.

Author: Mihai Voican | Sursa: Hotnews | Publicat: 07.11.2018, 16:50

Propunerea a fost votată, dintre cei de la PSD, doar de Florin Iordache, președintele comisiei, însă restul de deputați PSD au votat “împotrivă”. Nici ALDE nu a susținut propunerea – care venea ca urmare a uneia dintre recomandările Comisiei de la Veneția pe legile justiției, deputatul Steluța Cătăniciu afirmând că nu înțelege de ce apare în tabel ALDE ca susținător.

Mai jos, cum apare amendamentul în tabel:

La momentul votului acestui amendament de abrogare a respectivului articol, au fost 6 voturi “pentru” – deputații PNL și USR și Florin Iordache, dar 9 împotrivă: restul de deputați PSD, ALDE plus UDMR.

“Ați jucat dublu, domnule președinte”, a declarat deputatul USR Stelian Ion.

“Eu nu pot să le cer colegilor să voteze, așa e la noi la partid, libertate,” i-a replicat Iordache, apoi a trecut mai departe.

 

Articolul integral pe HOTNEWS