Cât de mult îi interesează pe români să mănânce sănătos

Potrivit studiului privind agricultura ecologică în UE, realizat de Comisia Europeană, România se află printre statele membre care au cel mai mic procent (sub 1%) de suprafaţa utilizată pentru acest tip de agricultură din totalul suprafeţei agricole utilizate. Mai prost stau doar Malta şi Bulgaria.

 

Ceea ce arată că nu prea suntem preocupaţi de calitatea a ceea ce punem în farfurie, ci mai mult de cantitate sau cât costă.

 

O astfel de mentalitate, însă, a început să apună în Vest, unde agricultura biologică prinde din ce în ce mai mult teren, şi la propriu, şi la figurat.

 

Acest sector s-a dezvoltat rapid în ultimii ani, mai arată studiul Comisiei Europene.

 

Potrivit datelor Eurostat, în cele 27 de state membre, câte erau în 2011, s-a cultivat organic o suprafaţă de 9,6 milioane de hectare, faţă de 5,7 milioane în 2002.

 

În ultima decadă, suprafaţa cultivată organic în UE a crescut cu 500.000 de hectare pe an, ceea ce este o creştere mare.

 

Întreaga arie cultivată bio reprezintă acum 5,4% din totalul suprafeţelor agricole în UE, deci este loc mult de creştere, mai spune studiul Comisiei.

 

Studiul a fost dat publicităţii în contextul în care Comisia Europeană a propus luni înăsprirea regimului de autorizare a agriculturii organice în UE, în ideea de a putea lupta mai bine împotriva falselor produse bio care se dezvoltă pe fondul creşterii explozive a cererii.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed