Pensia lui Iohannis. Ce sumă va primi

Președintele se pensionează. Klaus Iohannis şi-a depus cererea de pensionare din învățământ. Postul de profesor de Fizică de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” a devenit vacant după 27 de ani.

Ce pensie va avea Klaus Iohannis

Specialiștii au făcut calculele pentru pensia președintelui.

„Are 42 de ani de muncă și 10 ani de președinție. De acolo are indicele cel mai mare în grilă, 12 salarii medii. După părere mea, de acolo acumulează în jur de 4 puncte de pensie pe an. Adică adună 40 de puncte din salariul pe care l-a obținut de la președinție.

Mai are anii de predare și de conducere a Inspectoratului Județului Sibiu, unde nu erau salariile foarte mari, eu cred că îi ies vreo 22 de puncte.

Dacă adunăm 40 de puncte de la președinție, cu 22 de puncte de la liceu, cu 25 de puncte de la Primărie, cred că îi vor ieși domnului președinte cam 103 puncte, o pensie de aproximativ 8400, sau chiar spre 9.000 de lei”, a explicat Anton Hadăr, lider al Federației Naționale „Alma Mater”, la Antena 3 CNN.

A ținut postul blocat

Klaus Iohannis a ținut postul de profesor blocat cât timp a fost inspector școlar general, primar al Sibiului și președinte. În tot acest timp, Colegiul Bruckenthal nu a putut organiza concurs pentru postul respectiv, ceea ce înseamnă că orele au fost susținute de profesori ne-titulari.

Lista posturilor disponibile pentru titularizare în județul Sibiu a fost publicată luni, 29 aprilie, 2024. Printre acestea se regăsește și unul dintre posturile de profesor pentru disciplina Fizică de la Colegiul Brukenthal din Sibiu, cu predare în limba germană, ce constă în 18 ore, reprezentând o catedră completă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, Constantin Dincă, a confirmat pentru Ora de Sibiu că președintele României și-a depus cererea de pensionare pentru poziția de profesor de fizică, invocând limita de vârstă.

În 13 iunie, Klaus Iohannis împlinește 65 de ani, vârsta legală de pensionare.

Președintele Klaus Iohannis care se află în ultimul an de mandat și-a anunțat candidatura pentru poziţia de secretar general al NATO.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed