AcasăGeneralPentru ce saltele de pat optam in functie de tip si pret

Pentru ce saltele de pat optam in functie de tip si pret

Este timpul pentru o noua investitie, o investitie care sa asigure un somn linistit si care sa sustina toata greutatea corpului in egala masura. Daca somiera este inca in stare buna atunci este nevoie doar de o noua saltea. Aceasta trebuie sa aiba aceleasi dimensiuni pentru a se incadra, dar poate fi confectionata din materialele total diferite. In prezent, la mare cautare sunt saltele cu spuma pentru ca memoreaza forma corpului si asigura un somn linisitit. In plus, o astfel de saltea are si o functie de reglare a temperaturii corpului, ceea ce ce inseamna ca transpiratia excesiva din timpul noptii este de domeniul trecutului.

Tipuri de saltele

Pentru persoanele care vor sa incerce ceva nou exista saltele speciale, confectionate din materiale usor iesite din tipar. Aici se incadreaza saltelele din materiale exotice cum ar fi bambusul, fibra de cocos sau chiar lana. Pot fi folosite fara probleme in locul saltelelor clasice, cu conditita de a fi testate inainte. Nu toata lumea poate dormi pe o saltea din lana, iar experienta poate fii una neplacuta.

In cazul unor calatorii prelungite exista varianta saltelei gonflabile. Este foarte usor de impachetat si mai ales de transportat atunci cand spatiul este unul redus. Din punct de vedere medical nu este recomandata utilizarea unei astfel de saltele pe termen indelungat pentru ca pot aparea afectiuni ale coloanei. Este insa de preferat utilizarea sa in detrimental sacului de dormit.

Saltelele cu apa sunt extraordinar de relaxante si incantanta pe toata lumea. Pe cat de confortabile sunt, pe atat sunt de greu de mutat datorita faptului ca au o greutate foarte mare. O saltea normala poate ajunge pana la 400-500 kg ceea ce o face aproape imposibil de mutat.  Trebuie luat in calcul si faptul ca accidente de tot felul apar in viata de zi cu zi, asa ca posibilitatea perforarii este una foarte mare. In acest caz, toata apa din interiorul saltelei va inunda incaperea ceea ce poate duce la aparitia unui dezastru. Acest tip de saltele sunt folosite in special in hoteluri sau in locurile special amenajate, in locuri unde nu sunt utilizate 12 ore pe zi.

poza site

Pentru siguranta tuturor este indicat sa se mearga pe variantele clasice de saltele, cele care sunt rezistente si care au durata mai lunga de viata. Fie ca este vorba despre cele cu arcuri sau cele din latex, ideal este ca ele sa fie cele potrivite celor care le folosesc.

 Cat poate sa coste un somn linistit

Suma de bani alocata cumpararii unei noi saltele difera de la caz la caz:

  • Saltelele mult prea ieftine sunt, in general, foarte proaste si trebuie schimbate foarte repede. In plus, o noapte petrecuta pe o astfel de saltea echivaleaza fara probleme cu o noapte petrecuta pe vechea saltea. Asa ca beneficiile sunt nule in acest caz. Un somn prost nu face altceva decat sa sporeasca starea de irascibilitate, lucru care trebuie evitat pe cat posibil.
  • La polul opus se afla saltelele mult prea scumpe care promit sa te transpuna intr-o alta dimensiune. In realitatea, nu tot ce costa mai mult este si neaparat mai bun. Exista posibilitatea ca brandul sa fie cel care stabileste un pret mai ridicat, dar din punct de vedere calitativ sa fie la acelasi nivel cu altele existente pe piata.

Potrivit www.EXPERT-SALTELE.ro cele mai bune saltele sunt cele care se incadreaza intr-un buget de 1000-1500 lei. Acestea sunt cele care intrunesc de regula cele mai multe cerinte si care satisfac nevoile cumparatorilor.

 

Ultimele Articole