Pentru ce se lupă de fapt liberalii în interiorul partidului. Ce loc vizează cu adevărat președintele PNL

Dacă pentru o perioadă scurtă s-a crezut că s-au liniștit „răzvrătiții” liberali, iată că acalmia a luat sfârșit odată cu noile declarații dure din partea prim-vicepreședintelui partidului și a secretarului general.

 

Astfel, Rareș Bogdan și Robert Sighiartău au sărit din nou la gâtul lui Ludovic Orban pe diferite canale media cerându-i demisia. Au afirmat despre fostul premier că ar conduce în mod dictatorial PNL, impunând decizii și ignorându-i pe ceilalți liberali din conducerea partidului și că „și-a închipuit că e lupul alfa”.

 

Sighiartău a spus că liberalii fost puși de multe ori alături de PSD „prin comportamentul pe care l-au avut unii colegi de-ai mei în guvernare și prin felul în care au fost promovați anumiți oameni în funcții publice”.

 

Și aici intră în joc primarul Clujului. De remarcat este faptul că Emil Boc este oarecum pus pe un piedestal de unii liberali. Rareș Bogdan susținea într-o declarație că toți premierii au plecat de la Palatul Victoria „țăcăniți la cap” cu excepția unui singur om: Emil Boc.

 

„Au ieșit de acolo cu capul umflat. La toți li se pare că fără ei universul nu mai funcționează, că sunt mesianici pentru România și pentru omenire și niciunul cu excepția lui Emil Boc, restul sau stricat la cap. Ludovic Orban, din păcate, în loc să intre acolo și să rămână omul care a fost, la rândul lui i s-a umflat capul. Și-a închipuit că e câinele alfa, lupul alfa, omul fără de care România nu merge înainte, el le știe pe toate”, a afirmat prim-vicepreședintele liberal.

 

Potrivit unor surse politice liberale, în interiorul partidului s-a făcut un sondaj, iar la capitolul încredere, Boc se clasează pe primul loc  fiind cotat cu 27%, prin comparație cu Rareș Bogdan, de exemplu, care s-ar situa sub 24%.

 

Să nu omitem faptul că în ultimele săptămâni, Emil Boc a devenit foarte activ în spațiul public, cu luări de poziție în calitate de președinte al Asociației Municipiilor din România. Însă Boc nu a intrat până în acest moment în niciun conflict direct cu Orban, nu a avut nicio declarație acidă la adresa acestuia. De ce? Cel mai probabil nu are nicio garanție că l-ar putea învinge pe Orban într-o competiție directă.

 

Astfel, nu e niciun secret că cel care va prelua șefia PNL devine oficial și viitorul candidat la președinția României. Iată, de fapt, care este adevărata miză a câștigării poziției de președinte al partidului. Această funcție îl va propulsa ca viitor candidat pentru fotoliul de la Cotroceni, având în vedere că actualul președinte, Klaus Iohannis, își încheie ultimul mandat.

 

Acum, dacă ne luăm după imaginea pe care Ludovic Orban a lăsat-o în ultima perioadă, faptul că a renunțat la portofolii importante în Guvern doar pentru a obține funcția de președinte al Camerei Deputaților și odată cu asta să-și consolideze puterea în partid, faptul că a luat decizii de unul singur în ceea ce privește partidul și alte aspecte de acest gen, este clar ca lumina zilei că își dorește să devină viitorul președinte al României.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed