AcasăSanatatePereche inedită în cursele de vehicule istorice: fiul de 13 ani îi...

Pereche inedită în cursele de vehicule istorice: fiul de 13 ani îi este copilot tatălui!

Irinel și Victor Ionescu sunt pasionați de mașini, iar de câțiva ani fac echipă în proba de regularitate, în etapele de vehicule istorice.

Tatăl mai concurează și separat în proba de viteză, iar băiatul în vârstă de 13 ani se dă și în campionatul de Time Attack.

 “Am o pasiune pentru mașini și pentru motociclete și chestii cu motor în general. Din păcate sau din fericire, nu am avut mașină în familie și cred că asta m-a ambiționat și mai tare să îmi iau cât mai repede mașină” – Irinel Ionescu, pilot în cursele de mașini istorice. 

 

Dragostea pentru mașini i-a transmis-o și fiului său, Victor.

„Am învățat să conduc de la 8 ani, cu tata în dreapta, pe drumuri accidentate. Prima mea experiență la volan a fost de neuitatchiar dacă aveam doar 15 kilometri la oră” – Victor Ionescu, copilot în cursele de vehicule istorice în proba de regularitate și pilot în campionatul de Time Attack. 

Irinel, care este fondatorul și directorul de creație al celei mai premiate agenții de design de ambalaj din România, și-a achiziționat prima mașină istorică în urmă cu mulți ani.

„A fost un IMS un Aro M461 militar. Cumva, marea majoritate a acestor pasiuni vin dintr-o nostalgie. Eu sunt născut și crescut la Câmpulung Muscel, mama a lucrat la Aro o perioadă, probabil de-aia mi-am făcut și debutul în lumea mașinilor istorice cu un IMS” – Irinel Ionescu, pilot în cursele de mașini istorice. 

Tatăl și fiul și-au făcut debutul în cursele istorice în 2017.

„Am mers pe circuit cu un Pontiac din 1938, deși ne-a fiert motorul de două ori și am rupt timoneria de la accelerație, ne-a plăcut foarte mult” – Irinel Ionescu, pilot în cursele de mașini istorice.

Tatăl concurează cu o Dacie veche de 40 de ani

Victor i-a fost copilot tatălui său încă de când avea 10 ani!

„ Împreună am reușit în 2019 să avem o clasare pe podium, am fost pe locul 3. La regularitate copilotul este foarte important, mai important decât pilotul. E genial să îl știu în dreapta mea.” – Irinel Ionescu, pilot în cursele de mașini istorice.

Victor, elev în clasa a 7-a, este mult mai încântat atunci când este la volanul mașinii sale în etapele din campionatul de Time Attack.

„Să fiu pilot nu este un sport, este mai mult și decât o pasiune” – Victor Ionescu, copilot în cursele de vehicule istorice în proba de regularitate și pilot în campionatul de Time Attack. 

Vic este elev în clasa a 7-a la Liceul Cervantes și mașinile nu sunt singura lui pasiune. Băiatul a făcut 5 ani dans de performanță și a cochetat cu tenisul de câmp, kempo, înot și schi. 

 

Sursa: SPORTS-NET

Ultimele Articole