x


  • EUR
    4.8419
    USD
    4.3293
string(16) "instant-articles"

PERICULOSUL discurs programatic al lui DRAGNEA

România first! Justiție socială cu orice preț. Așa a vrut să sune discursul – fluviu al lui Liviu Dragnea de duminică seară, construit special ca discurs programatic care să ducă România pe drumul suveranist al lui Trump, Orban ori Le Pen.

Author: Mihai Voican | Sursa: G4MEDIA | Publicat: 17.12.2018, 8:56

A ieșit însă un stand up comedy îndoielnic, cu încercări patetice de captare a bunăvoinței sălii, cu amenințări prost disimulate la premier și miniștri. Mai ales, cu o reacție slabă și anemică a activului PSD, și el conștient de caricatura care-i conduce.

 

Discursul nu trebuie însă subestimat. Dimpotrivă. Așa caricatural cum a sunat, dacă liniile trasate de Dragnea vor începe să fie puse în practică de un guvern obedient, momentul zero va reprezenta o rupere totală de valorile europene și o întoarcere la naționalismul rudimentar, autosuficient dinainte de 1989.

 

Discursul lui Liviu Dragnea seamănă perfect cu profesiunea de credință a lui Viktor Orban din 2010, când a câștigat alegerile după două mandate în Opoziție. Aceeași obsesie pentru capitalul străin, văzut vinovat pentru starea economică precară și, mai ales, pentru imposibilitatea de a-și pune în practică viziunea economică populistă și coruptă.

 

Articolul integral pe G4MEDIA