x


  • EUR
    4.7524
    USD
    4.3164
string(9) "transport"

Peste 70 de parlamentari vor construirea autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş

Un grup de 71 de parlamentari, din toate grupurile politice, cu excepţia ALDE, a depus un proiect de lege privind aprobarea construirii autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş, "Autostrada Unirii", criticând întârzierile Guvernului de a face paşi concreţi pentru acest obiectiv, şi cere ca autostrada să fie terminată în patru ani. Potrivit legilor în vigoare, însă, doar Guvernul poate aproba astfel de investiţii.

Author: Mircea Popa | Sursa: Money.ro | Publicat: 20.05.2017, 13:43

Proiectul este iniţiat de deputatul PMP Petru Movilă, care reprezintă circumscripţia Iaşi, şi de deputatul PMP Marius Paşcan, care reprezintă circumscripţia Mureş. Alături de ei, au mai semnat iniţiativa alţi 69 de parlamentari PNL, PSD, USR, UDMR şi ai minorităţilor.

 

“Prezenta lege aprobă executarea obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi – Târgu Mureş, denumită în continuare Autostrada Unirii. Obiectivul de investiţii Autostrada Unirii se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, din credite externe şi din fonduri europene disponibile în cadrul exerciţiului financiar multianual 2014-2020”, se arată în proiect.

 

Articolul integral pe news.ro