Petrom vinde ultimul petrolier românesc la mica publicitate

OMV Petrom şi Navexim scot la vânzare petrolierul Histria Topaz, fostă Bucşani, şi cer pentru ea 3,5 milioane de dolari. Anunţul, care a apărut la rubrica de mica publicitate dintr-un ziar central, specifică că vânzarea se va face, în 10 octombrie, prin licitaţie cu strigare la sediul Petrom din portul Constanţa. Documentele necesare participării la licitaţie şi taxa de participare de 500 de dolari trebuie depuse la sediul companiei din port.

Histria Topaz este una dintre ultimele nave de transport maritim care se mai află sub pavilion românesc din cele peste 300 care compuneau flota României înainte de Revoluţie. În prezent mai există doar şase astfel de nave. Alături de petrolier, “buletin” românesc mai au doar feriboturile Eforie şi Mangalia, RO-RO-urile(nave de transport autovehicule) Sammarina A şi M, precum şi cargoul Albatros.

Histria Topaz are o capacitate de transport de 40.000 tdw(tone deadweight) şi o lungime de 190 de metri. A fost construită în 1987 la Şantierul Naval Constanţa.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed