Philips a anunţat o scădere de 28% a profitului obţinut în primul trimestru din 2008

0
Philips a anunţat o scădere de 28% a profitului obţinut în primul trimestru din 2008

Philips Electronics a afişat luni o scădere de 28% a profitului obţinut din activitatea de bază, sub aşteptările analiştilor, performanţele fiind afectate de rezultatele diviziei de televizoare şi de cheltuielile legate de achiziţii, informează NewsIn.

Conglomeratul olandez a declarat că nivelul câştigurilor înainte de dobânzi, taxe şi amortizare (EBITA) a scăzut la 265 milioane euro (419 milioane dolari) faţă de performanţa din aceeaşi perioadă a anului 2007, de 370 milioane euro, sub media analiştilor chestionaţi de Reuters, care au mizat pe un profit de 306 milioane euro.

“Rezultatele noastre sunt afectate, într-o măsura mai mare decât ne-ar plăcea, de performanţa diviziei de televizoare şi de cheltuielile legate de achiziţii”, a declarat directorul executiv al grupului, Gerard Kleisterlee, într-un comunicat.

Firma cu sediul la Amsterdam a confirmat ţintele pentru perioada 2008-2010, mizând în continuare pe o creştere de cel puţin 6% pe an, majorând ţinta de creştere a EBITA de la 10% la 11% pentru 2010.

Sursa: NewsIn