AcasăMoney&People”Phoenix. Har/Jar” intră în cinematografe! Este povestea din spatele trupei de legendă...

”Phoenix. Har/Jar” intră în cinematografe! Este povestea din spatele trupei de legendă spusă chiar de muzicieni, la aniversarea de șase decade a formației

”Phoenix. Har/Jar”, filmul ce descrie adevărul din spatele celei mai populare și longevive formații românești, povestea spusă chiar de trupeții de legendă, intră de vineri în cinematografe.

 Mircea Baniciu și Ovidiu Lipan Țăndărică au fost singurii membri prezenți la premiera video documentarului prezentat oficial aseară, cu ocazia aniversării a șase decade de la înființarea grupului etalon al etno rock-ului româneasc.

”Phoenix. Har/Jar”, realizat de Cornel Mihalache, este cel de-al doilea film ce răscolește istoria formației fenomen pentru generații de români după ”Phoenix-Povestea”, realizat de Cristian Radu Nema și lansat la sfârșitul anului trecut.

”Phoenix. Har/Jar”, un film ce explică divizarea componenței de legendă, la aniversarea de șase decade a formației

Se pare că noul film-interviu la care au participat mulți din cei ce au muncit pentru succesul Phoenix (proiect realizat prin implicarea Casei de Producție TVR), a fost unul mai mult pe placul trupeților sus amintiți, prezenți la gală, Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan Țăndărică dar și lui Josef Kappl, care și-au făcut un nou ”adăpost” în ultimii ani sub aripa unei alte ”păsări muzicale”, este vorba Pasărea Rock. Documentarul evidențiază prin declarațiile muzicienilor orgoliile personale, problemele cu autoritățile comuniste, celebra evadare peste granițe, divizarea grupului și dacă e posibilă o reunire a celor ce au scris istorie în anii ’70.

”Phoenix. Har/Jar” intră în cinematografe!

”Phoenix. Har/Jar” intră în cinematografe. Mircea Baniciu: ”Nicu mi-a zis s-o las mai ușor cu umorul în film că iau bătaie”

 Solist în cea mai prodigioasă perioadă din istoria Phoenix, Baniciu a recunoscut cu umor că Nicu Covaci i-a zis, după ce a văzut filmul, că ar fi bine ”s-o mai lase cu umorul” că riscă să ia bătaie. Dar totuși a recunoscut că primordial în istoria Phoenix rămâne Covaci, cel ce duce mai departe, cu o componență tânără și nouă, moștenirea lor și titulatura muzicală. Prin ochii spectatorului, defilează și alți părtași la momente din istoria Phoenix, prieteni ai trupeților, jurnaliști, dar și personaje anonime ce-și dau cu părerea pur și simplu.

Mircea Baniciu: ”Am fi vrut să auzim și noi o strofă, două sau un solo de tobe”

”Totuși am fi vrut să auzim și noi o strofă, două, sau un solo de tobe”, a fost remarca lui Baniciu, aluzie la lipsa momentelor muzicale din documentarul ”Phoenix. Har/Jar”. Film ce s-a bazat pe emoția declarațiilor.

”Este un documentar realizat de o echipă absolut profesionistă, care reușește să transmită istoria unei Legende, văzută prin prisma acelora care au creat-o și trăit-o!” este recomandarea ”Phoenix”-ului Josef Kappl, absent motivat de la lansarea filmului dat fiind aniversarea sa.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.