Piața criptomonedelor a atins nivel ISTORIC! Creșterea a fost susținută de BITCOIN

0
4

Piața criptomonedelor a depășit valoarea de două trilioane de dolari, o capitalizare la care nu sperau nici cei care au susținut cu frenezie investiția în Bitcoin și alte active digitale similare. Datele CoinGecko și Blockfolio arată că e vorba de depășirea unui vârf istoric, iar câștigurile din ultimele câteva luni au atras atât investitori instituționali, cât și mici investitori, scrie Reuters.

NU va fi nicio AUTOSTRADĂ. Un deputat știe ce se va întâmpla: Punem pariu?

 

 

Ca să înțelegi mai bine despre câte zerouri vorbim, piața criptomonedelor a ajuns în acest moment la o capitalizare de 2.000 de miliarde de dolari. E o valoare uriașă. Creșterea a fost condusă de Bitcoin, care s-a menținut la o capitalizare de 1 trilion de dolari timp de o săptămână. Bitcoin a crescut cu 1,4%, la 59.045 dolari.

 

De când a atins un vârf la peste 61.000 de dolari la mijlocul lunii martie, Bitcoin s-a tranzacționat într-un interval relativ restrâns. Analiștii spun că, atâta timp cât Bitcoin rămâne peste 53.000 de dolari, va putea să-și mențină capitalizarea de 1 trilion de dolari.

Ethereum, a doua cea mai mare criptomonedă în ceea ce privește capitalizarea pieței, a crescut cu 1,3%, la 2.103 dolari și o capitalizare de 244 miliarde de dolari luni. Vinerea trecută moneda a atins valoarea record de 2.144,99 dolari.

 

 

Vaccinurile anti-covid sunt experimentale? Ministerul Sănătății vine cu explicații

 

 

Grayscale Bitcoin Trust, un vehicul de investiții cotat la bursă de 35 de miliarde de dolari, care deține Bitcoin, a declarat că își menține angajamentul de a se converti într-un fond tranzacționat la bursă.

Bitcoin a crescut cu peste 100% în acest an, în timp ce Ethereum a câștigat aproape 190%. Ambele au depășit masiv clasele de active tradiționale, susținute de intrarea companiilor de masă și a investitorilor mari în lumea criptomonedelor, inclusiv Tesla și BNY Mellon.

Numai că mulți analiști cer prudență.

Piața e extrem de volatilă și nu-s puțini cei care nu se feresc să vorbească despre o bulă speculativă. În spatele acestor criptomonede nu-i mai mult decât încredere. Dacă aceasta dispare, atunci totul se prăbușește.