Piaţa internaţională de bunuri

Rezerva Federala e ingrijorata de inflatie, dar nu majoreaza dobanda cheie. A doua zi, fireste, investitorii se grabesc sa-si plaseze lichiditatile in aur si petrol. Asta chiar intr-o perioada care in mod traditional nu atrage prea multa lume pe bursele de marfuri. O alta perspectiva vine de la Zachary Oxman, a senior trader at Wisdom Financial: fonduri importante si speculatori individuali cumpara astazi ce s-a vandut ieri. Inca o zi cu joc pe termen scurt din partea celor care pot misca pretul in propriul avantaj.

Tendinta pe termen lung ramane aceeasi – scumpire – , pe termen scurt insa, aproape saptamanal pretul variaza brutal, ceea ce aduce profituri pentru shorteri.

Pentru celelalte metale, tot scumpiri. 61 de centi in plus pentru uncia de argint, 55 de dolari pentru platina si inca 6 centi pe pound pentru cupru. Nou maxim istoric pentru petrol, care a depasit nivelul de 140 de dolari pe baril, timp de cateva ore, in timpul sedintei de ieri. Mai exact 140 de dolari si 39 de centi pe baril, pentru prima oara in istorie!

Inchiderea zilei a venit la 139 de dolari si 64, cu peste 5 dolari in plus pe baril, adica un avans de aproape 4 la suta. Analistii vorbesc deja despre cota 150 de dolari pe baril si nu se asteapta la o corectie majora inainte ca dolarul sa se opreasca din depreciere sau cererea globala sa se reduca semnificativ. Ziua de ieri este un model: banii au iesit ieri din pietele valutare si bursiere, pentru a se inghesui in sectorul marfurilor.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed