Platformă de recrutări online: Joburile remote continuă să fie la mare căutare. În februarie, cei mai activi în căutarea unui nou loc de muncă erau candidaţii din Bucureşti, Timiş, Cluj, Braşov şi Iaşi

0
26
Platformă de recrutări online: Joburile remote continuă să fie la mare căutare. În februarie, cei mai activi în căutarea unui nou loc de muncă erau candidaţii din Bucureşti, Timiş, Cluj, Braşov şi Iaşi

“În luna februarie companiile au căutat să angajeze mai ales personal din categoriile white collar (angajaţi birouri) şi blue collar (lucrători). Din totalul locurilor de muncă activate în luna februarie, mai mult de jumătate (55%) au fost din categoria white collar, 26% au fost joburi din categoria blue collar, în timp ce 19% au fost joburi pentru poziţii de management şi coordonare echipe. În acelaşi timp, angajatorii continuă să caute personal remote (work from home), iar în luna februarie s-au înregistrat cu 24% mai multe anunţuri pentru job-uri remote comparativ cu luna anterioară.  Şi candidaţii continuă să aplice în număr mare la job-uri remote (work from home). În luna februarie s-au înregistrat peste 73.000 de aplicări pentru astfel de job-uri, cu 30% mai multe aplicări decât în luna ianuarie”, arată datele BestJobs.

Per total, în luna februarie candidaţii care au realizat cele mai multe aplicări la joburi au avut vârste cuprinse între 25 şi 34 de ani (36%), urmaţi de cei cu vârste cuprinse între 35 şi 44 de ani (22%) şi de cei cu vârste cuprinse între 45-54 ani (17%).

În ceea ce priveşte judeţele cu cei mai mulţi candidaţi activi în luna februarie, topul este condus de Bucureşti-Ilfov (cu peste 260.000 de aplicări), Timiş (cu peste 60.000 de aplicări), Cluj Napoca (cu aproape 35.000 de aplicări), Braşov (cu peste 34.000 de aplicări) şi Iaşi (cu peste 28.000 de aplicări). 

Femeile continuă să fie mai interesate decât bărbaţii în căutarea unui nou loc de muncă, acestea fiind responsabile de peste jumătate (56.4%) dintre aplicările la joburi.

Candidaţii din domeniile financiar, inginerie, transporturi şi vânzări au fost cei mai activi în căutarea unui nou job, în ultima lună.

“Primele patru poziţii în topul căutărilor efectuate de către candidaţii români în luna februarie sunt ocupate de joburile din domeniile financiar, inginerie, transporturi şi vânzări, cu aproximativ 20.000 de căutări în total. Topul companiilor cu cele mai multe aplicări a fost condus în luna februarie de către Enel (6.016 aplicanţi), Draxlmaier (2.998 aplicanţi), Allianz Technology (2.655 aplicanţi), DM Drogerie Markt (2.352 aplicanţi) şi Procter & Gamble (2.239 aplicanţi)”, precizează compania.

BestJobs este una dintre cele mai mari platforme de recrutare online din România, cu peste 4,6 milioane de profesionişti conectaţi la piaţa muncii, peste 25.000 de joburi şi mii de freelanceri, agenţi de recrutare, coachi, mentori, terapeuţi, avocaţi şi alte tipuri de specialişti.